Laurus nobilis – nemes babér

4 750 Ft

Örökzöld cserje, melynek illatos, fűszeres levele a jól ismert babér.

Kiszerelés: konténer, 3 l, 60/80 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Laurus nobilis nemes babér, az egyik legelterjedtebb, klasszikus, elegáns cserje, melyet széles körben ültetnek a mediterrán régióban, de az északi országokban is népszerű.

  • Alak: (idehaza) kb 2-3 méter magasra növő és 1-2 méter széles, piramis formájú szabályos növekedésű
  • Levél: Örökzöld, fűszeres, aromás, ehető 5-8 cm hosszú és 2-3 cm széles, nem túl fényes sötét zöld.
  • Virág: Fehér, apró, nem feltűnő időszak: április. (Nálunk ritkán hoz virágot) A termése éretten fekete, nem túl feltűnő
  • Tenyészhely: Hidegtűrő képessége kb -7-8 Celsius, ezért csak védett helyen, falakkal körbevett udvarokban vészeli át a telet, vagy dézsásként a leanderhez hasonlóan hűvös, világos helyen teleltessük. Napon, félárnyékban és árnyékban is jól fejlődik, szinte minden kerti talajban megél, még a szárazabb időszakok sem okoznak neki gondot.
  • Felhasználása: Nyírás nélkül kisebb fácskának cserjecsoportokba, magasabb sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba is kiváló. 
  • Gondozása: Betegségekkel szemben ellenálló. 

Lásd még: További információk

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Fényigény

, ,

Talajigény

Vízigény

,

Növekedési ütem

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

, ,

Árudánk elsősorban olaszországi kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, hortenziákat és más mediterrán különlegességeket értékesít gyűjtő rendszerben. Az áruda a HILL & Garden kft. olasz importra szakosodott részlege a több divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetőek. Az értékesítést és beszerzést gyűjtő rendszerben végezzük. A növényeket az összegyűjtött megrendeléseknek megfelelően rendeljük, és rövid átfutási időn belül postán vagy futárral, nagyobb rendelésnél külön fuvarossal szállítjuk ki. Növényt nagyon rövid ideig készletezünk. A szállítások aktuális ütemezését a rendelésnél az információs ikonra kattintva láthatod. Növényeink nagyobb méretekben is beszerezhetőek! Kérd egyedi ajánlatunkat, ha a közzétett méreteknél kifejlettebb példányokat keresel, vagy nagyobb tételben vásárolnál. A házhozszállítás GLS futárszolgálattal történik. A szállítási díjakat a termék kosárba tételekor ellenőrizheted.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 997 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 778 Ft
Áruda ingyenes szállítási feltételének vásárlási érték határa 100 000 Ft

Érdekelhetnek még…