Lavandula angustifolia ‘Munstead’ – angol levendula

2 591 Ft

Lavandula angustifolia ‘Munstead’  – angol levendula, vagy orvosi levendula rózsaszínes-lilás, nagyon illatos virágai vannak.

 • Kiszerelés: 1,5 literes ültetőedényben
 • Rendelhető: 2024 tavasz
 • Áruda: Innoflora Kertészet
(1 vásárlói értékelés)

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Lavandula angustifolia ‘Munstead’  – angol levendula, vagy orvosi levendula rózsaszínes-lilás, nagyon illatos virágai vannak.

 • Alak: Bokros növekedésű, dúsan ágas cserje, kb. 50-60 cm magas, a bokrok átmérője 60-90 cm – ez a kb. 2-5 éves növény mérete.
 • Virág: 7 cm hosszú, lila virágai illatosak, június-júliusban nyílnak.
 • Levél: Levele hosszúkás, 3-4 mm széles, 2-3 cm hosszú, ezüstös-zöld színű, aromásak.
 • Tenyészhely: Napos, védett helyen fejlődik a legjobban.
 • Talaj: Meszes, tápanyagban szerény talajban is szépen fejlődik.
 • Felhasználása: Sziklakertbe, gömbszerű bokrok sorozataként, vagy szoliternek is alkalmas. Riasztja a tetveket, ezért érdemes pl. rózsák mellé ültetni. Szárított virága sokáig eláll, rovarűzőnek is kiváló, nyugtató hatású.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: InnoFlora kertészet

Szállítási határidők

A növényeket március végétől november elejéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 5-10 munkanapot vesz igénybe. A hét folyamán beérkezett megrendelések csomagolása a következő hét első felében zajlik, így megrendelésed kézbesítése a következő hét második felében várható.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000 Ft-ig 4.700 Ft
60.000 Ft-ig 9.400 Ft
100.000 Ft-ig 14.100 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (9-15 cm méretű edényben). A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás GLS futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Lavandula angustifolia ‘Munstead’ – angol levendula termékről 1 értékelés

 1. Gutmann Klára

  Előkertbe vásároltam belőle több tövet. Mindegyik nagyon szépen és kitartóan virágzott. Most július végén szüreteltem a már elszáradt virágokat. Bőségesen terem, és valóban kifejezetten erős illata van a virágoknak. Ha potpourri készítéshez, párnába nyugodt alvás elősegítésére vagy szekrénybe, esetleg a kamrába molyok ellen szeretnénk felhasználni a levendulát, akkor ez a fajta alkalmas erre. Pici mennyiség is igen erős illatú.

Mondd el a véleményed

Áruda információk