Lavandula angustifolia ‘Munstead’ – angol levendula

2 000 Ft

Lavandula angustifolia ‘Munstead’  – angol levendula, vagy orvosi levendula rózsaszínes-lilás, nagyon illatos virágai vannak.

 • Kiszerelés: 1,5 literes ültetőedényben
 • Vásárolható mennyiség min. 2 darab
 • Szállítás: kb. 5-10 munkanap
 • Áruda: Innoflora Kertészet
 • (1 vásárlói értékelés)

  Jelenleg nem elérhető

  Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

  Lavandula angustifolia ‘Munstead’  – angol levendula, vagy orvosi levendula rózsaszínes-lilás, nagyon illatos virágai vannak.

  • Alak: Bokros növekedésű, dúsan ágas cserje, kb. 50-60 cm magas, a bokrok átmérője 60-90 cm – ez a kb. 2-5 éves növény mérete.
  • Virág: 7 cm hosszú, lila virágai illatosak, június-júliusban nyílnak.
  • Levél: Levele hosszúkás, 3-4 mm széles, 2-3 cm hosszú, ezüstös-zöld színű, aromásak.
  • Tenyészhely: Napos, védett helyen fejlődik a legjobban.
  • Talaj: Meszes, tápanyagban szerény talajban is szépen fejlődik.
  • Felhasználása: Sziklakertbe, gömbszerű bokrok sorozataként, vagy szoliternek is alkalmas. Riasztja a tetveket, ezért érdemes pl. rózsák mellé ültetni. Szárított virága sokáig eláll, rovarűzőnek is kiváló, nyugtató hatású.

  Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


   

  Szállítási feltételek

  Áruda: InnoFlora kertészet

  Szállítási határidők

  A növényeket március végétől november elejéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 5-10 munkanapot vesz igénybe. A hét folyamán beérkezett megrendelések csomagolása a következő hét első felében zajlik, így megrendelésed kézbesítése a következő hét második felében várható.

  Szállítási díjak

  Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
  30.000 Ft-ig 4.700 Ft
  60.000 Ft-ig 9.400 Ft
  100.000 Ft-ig 14.100 Ft
  100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

  Szállítási módok, csomagolás

  Növényeink növénytartóban neveltek (9-15 cm méretű edényben). A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás GLS futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

  Jellemzők

  Magasság

  Szélesség

  Díszítő érték

  , ,

  Virágzás időszaka

  ,

  Virágszín

  Fényigény

  ,

  Talajigény

  Növekedési ütem

  Kiszerelés

  Lavandula angustifolia ‘Munstead’ – angol levendula termékről 1 értékelés

  1. Gutmann Klára

   Előkertbe vásároltam belőle több tövet. Mindegyik nagyon szépen és kitartóan virágzott. Most július végén szüreteltem a már elszáradt virágokat. Bőségesen terem, és valóban kifejezetten erős illata van a virágoknak. Ha potpourri készítéshez, párnába nyugodt alvás elősegítésére vagy szekrénybe, esetleg a kamrába molyok ellen szeretnénk felhasználni a levendulát, akkor ez a fajta alkalmas erre. Pici mennyiség is igen erős illatú.

  Mondd el a véleményed

  Áruda információk