Lechner Judit: Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertekben

1 714 Ft

Lechner Judit: Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertekben. Biokertészeti szakkönyv hobbykertészeknek. Magánkiadás.

  • Kivitel: puha borítós
  • Terjedelme: 164 oldal
  • Méret: 150×210 mm

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A szerző, Lechner Judit ajánlása:

Közel húsz éven át termesztettem ellenőrzött biogazdálkodóként cserepes fűszernövényeket, évelő virágokat. Ezeknek az éveknek a tapasztalataiból született a könyv. Meggyőződésem, hogy a biotermesztés a gyakorlatban működőképes művelési mód, valóban lehet gyomirtók, műtrágyák, erős vegyszerek nélkül is gazdaságosan, kiváló minőségű élelmiszert termelni, a környezet megóvása és a talaj termőképességének megőrzése mellett. Érdemes a fűszernövényekkel kezdeni a biokertészkedést, hiszen legtöbbje közel áll a vad fajokhoz, nem igényel sok tápanyagot, és illatukkal, rovarcsalogató virágaikkal a kert többi növényének egészségét is segítenek megőrizni!

Ez a kis könyv a gyakorlatban is jól használható útmutató a háziasszonyoknak, kertészeknek. Olvashatunk arról, hogy a gyógynövényeket hova ültessük, mennyi napfényt kívánnak, milyen a vízigényük, mik a jó társnövényeik, hogy szaporíthatjuk őket. Az is szóba kerül, hogy mikor szedjük le, melyiket hogyan érdemes tartósítani télire. A gyógyhatásukról csak annyit írtam, amennyi egy gondos háziasszony számára fontos lehet, hogy a család egészségének megőrzését már a konyhában, a fűszerek változatos használatával megalapozza, kisebb betegségekre saját gyűjtésű gyógynövényekből készíthessen teákat. Ne feledkezzünk meg a sövényekről, a komposztálásról, a hasznos vadvirágokról sem!

A belső borító növényfotói arról is tanúskodnak, hogy a gyógynövények nemcsak hasznosak, de a kertet szelíd szépségükkel is beragyogják.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Tömeg 0,140 kg
Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lechner Judit: Fűszerek, gyógynövények a magyar biokertekben” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz