Lechner Judit: Fűszeres-virágos kalendárium

1 714 Ft

Mikor mit kínál a Természet? Kerti kalendárium magyar költők és írók gondolataiból.

  • Kivitel: puha borítós
  • Terjedelme: 141 oldal
  • Méret: 135×250 mm

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A szerző, Lechner Judit ajánlása:

A könyvben 12 fejezetben, a régi kalendáriumok mintájára, magyar költőink és íróink gondolataiból kiindulva írok arról,  hogy mikor mit kínál a Természet, hogyan változik a növények világa a kertekben, mik a legfontosabb teendők.  Gyakran idézek Fekete Istvántól, aki a növények és állatok titkainak csodálatos ismerője. De az ember a saját kertjében is megél csodálatos pillanatokat, különösen csöndes nyári estéken!

  „…Néha különös dolgok történnek, ha az embert a kertben éri a naplemente munka közben! Egyszerre eláll a szél, elhallgatnak a madarak, és a leveleken keresztülvilágító utolsó sugarak fényében hirtelen meg lehet érezni az éjszakára készülődő Föld szívének lüktetését. Ilyenkor meg kell állni egy percre, szemlélődni csöndesen, mert ez az áhítat ideje, a „dolgok esti lélekvándorlása”. A fénysugár átvilágít a zöldborsó még lapos hüvelyein, meg lehet benne számolni a szemeket, a paradicsom levelei körül felragyog a mirigyszőrök nappal láthatatlan narancsvörös aurája, a törökszegfűk még erősebben illatoznak! Aztán mire a kertész a sötétben bebotorkál a házba, feljön a hold a keleti égbolton, – a szelíd helytartó a király helyén – kinyílik és sárgán világít a ligetszépe, a sövény alatt hangosan csörtetve vadászni indul a sündisznó, és lassan átveszi a tücsök csendes birodalmát.”

A könyv végén néhány oldalon színes képeken követhetjük végig az esztendő körforgását, bepillantva több fűszeres, virágos kiskertbe, a szépséges magyar tájakon, erdőkben, mezőkön rácsodálkozhatunk a színek, formák, az Élet örökké újjászülető harmóniájára.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Tömeg 0,210 kg
Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lechner Judit: Fűszeres-virágos kalendárium” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz