Liriope muscari – gyöngyikés gyepliliom

480 Ft

Liriope muscari gyöngyikés gyepliliom alacsony, örökzöld, rendkívül ellenálló, árnyéktűrő évelő.

 • Kiszerelés: szabadgyökerű
 • Minimum rendelési mennyiség: 5 db
 • Szállítás: március közepétől
 • Áruda: Virághagyma farm
liriope muscari virág gyöngyikés gyepliliom
Liriope muscari - gyöngyikés gyepliliom 480 Ft
Milyen fejlettségű virághagymát kapok?

A Virághagymafarm által forgalmazott gumók származási helye Hollandia. Minden esetben friss, ép hagymát küldünk, amely már a szezonban virágozni fog. Ahol lehet ott a gumó, vagy hagyma pontos méretet is feltüntettünk.

Liriope muscari – gyöngyikés gyepliliom alacsony, örökzöld, rendkívül ellenálló, árnyéktűrő évelő. Tulajdonságai miatt az egyik legértékesebb talajtakaró lehet a kerted mélyárnyékos területein is.

 • Alak: Lassan terjedő, alacsony kb 20 cm magas, fűszerűen szőnyeget képez.
 • Levél: Szálas, sötétzöld, keskenyek, a napsütésben megégnek.
 • Virág: Lila, gyöngyfüzérszerű, a gyöngyikére emlékeztető. A teljesen árnyékos tenyészhelyen gyengébb virágzásra számítsunk.
 • Tenyészhely: Félárnyék, vagy teljes árnyék. Talajjal szemben nem válogatós, rendkívül jól viseli a szárazabb körülményeket és a cserjék konkurenciáját is.
 • Gondozás: Gondozás mentes. Lassan terjeszkedik.
 • Felhasználása: Természethű kertekben árnyéki talajtakarónak vagy árnyékos ágyások szegélynövényeként kiváló választás. Lassú növekedése miatt nagyobb tételben is ültethetjük, hogy hamarabb befedje a kívánt felületet.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Virághagyma farm

Szállítási határidők

A kiszállítások ütemezése a biztonságos ültetési időszakokhoz igazodnak.
A tavasszal ültetendő, (nyári-őszi virágzású) fagyérzékeny hagymák kiszállítása a fagyok elmúltával március végén kezdődik. Az áprilistól beérkezett megrendeléseket 5 munkanapon belül szállítjuk.
Az ősszel ültetendő (tavaszi-nyári virágzású) hagymákat október elejétől szállítjuk. Az októbertől leadott megrendelések kiszállítás 5 munkanap belül történik.

Szállítási díjak, szállítási módok

MPL Futárszolgálat házhoz szállítással: 2.240 Ft
Postán maradó: 2.240 Ft

Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, hogy ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésbe, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Liriope muscari – gyöngyikés gyepliliom termékről 1 értékelés

 1. Rácz Péter

  A gyöngyikés gyepliliomot sok helyre telepítettem a kertemben. Rendkívül igénytelen, a mélyárnyékban is remekül fejlődik, és nem okoz gondot neki a hosszan tartó szárazság sem. Egyáltalán nem gondozom. Terjedése lassú, a cserjék között szépen karban tudom tartani a terjedését, de az évelők közé került egyedeket nehezen tudtam kiirtani. Nálam nagyon bevált mint talajtakaró. Számomra a virágzása nem fontos, kicsit jelentéktelen, de az örökzöld fűszerű lombozata miatt nagyon szeretem.

Mondd el a véleményed