Lonicera periclymenum ‘Chojnów’ PBR – kúszó lonc

3 804 Ft

A Lonicera periclymenum ‘Chojnów’ PBR – kúszó lonc, más néven búbos lonc. Lengyel fajta. Kompakt növekedésű, kellemes illatú, kívül vörös-lilás színű, belül bézs virágokkal.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Lonicera periclymenum ‘Chojnów’ PBR – kúszó lonc, más néven búbos lonc. Lengyel fajta. Kompakt növekedésű, kellemes illatú, kívül vörös-lilás színű, belül bézs virágokkal.

  • Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 2-3 méter magasra is felkapaszkodik. Évente fél-1 méterrel nő.
  • Virág: Júniustól szeptemberig nyílnak illatos, kétszínű virágai. Hosszú porzós virágai akár 5 cm hosszúak is lehetnek, kívül lilás, belül krém-színű árnyalattal.
  • Levél: Bőrnemű, kékes-zöldes levelei szép kontrasztban vannak a színes virággal. Lombhullató.
  • Termés: Augusztustól késő őszig piros bogyós termése is szépen díszít.
  • Származási hely: Kína, Korea
  • Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
  • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges
  • Gondozása: Még számára kedvező körülmények között is lassan alkalmazkodik a környezethez, ezért ez idő alatt viszonylag lassan fejlődik. Metszést nem igényel, de amennyiben szükséges, azt késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes elvégezni, figyelembe véve azt, hogy a virágok mindig az előző évi hajtásokon fejlődnek.

További információk

Magasság

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

90 cm magas iszalag rendelésree

Csodás klematiszok és kúszók

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát kínálja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klemátiszokat és kúszónövényeket 2 literes ültetőedényben szállítjuk MPL futárszolgálattal. Méretük általában 80-90 cm, de a szezon elején a visszametszés miatt néhány fajta kisebb is lehet. A növényeket külföldi termesztőtől 2 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be, várható szállítási idő a megrendeléstől számítva 3-4 hét. Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 890 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 797 Ft

Érdekelhetnek még…