Lonicera periclymenum ‘Serotina’ – kúszó lonc

4 227 Ft

A Lonicera periclymenum ‘Serotina’ – kúszó lonc, más néven búbos lonc. Nagyon dekoratív fajta. Hosszan virágzó, kívül lilás-piros, belül bézs színű virágai vannak.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

A Lonicera periclymenum ‘Serotina’ – kúszó lonc, más néven búbos lonc. Nagyon dekoratív fajta. Hosszan virágzó, kívül lilás-piros, belül bézs színű virágai vannak. Díjnyertes növény.

  • Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 3-6 méter magasra is felkapaszkodik. Évente 1-2 méterrel nő.
  • Virág: Júniustól szeptemberig nyílnak mézes-illatú, kétszínű virágai. Hosszú porzós virágai akár 5 cm hosszúak is lehetnek, kívül lilás-piros, belül bézs színű árnyalattal.
  • Levél: Bőrnemű, kékes-zöldes levelei szép kontrasztban vannak a színes virággal. Lombhullató.
  • Termés: Augusztustól késő őszig piros bogyós termése is szépen díszít.
  • Származási hely: Kína, Korea
  • Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
  • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges
  • Gondozása: Még számára kedvező körülmények között is lassan alkalmazkodik a környezethez, ezért ez idő alatt viszonylag lassan fejlődik. Metszést nem igényel, de amennyiben szükséges, azt késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes elvégezni, figyelembe véve azt, hogy a virágok mindig az előző évi hajtásokon fejlődnek.

Növény jellemzői

Magasság

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

, ,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

90 cm magas iszalag rendelésree

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klematiszokat és kúszónövényeket külföldi termesztőtől 2-3 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be konténeres formában. A pontos ütemezést a növénynél az Info ikonra kattintva láthatod. A megrendeléseket a növények beérkezése után az MPL vagy GLS futárszolgálat szállítja ki.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 762 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…