Lonicera x heckrottii ‘American Beauty’ – kúszó lonc

3 560 Ft

A Lonicera x heckrottii  ‘American Beauty’ – kúszó lonc. Kissé illatos, bőségesen virágzó fajta. Virágai narancssárga-piros árnyalatúak.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Lonicera x heckrottii  ‘American Beauty’ – kúszó lonc. Kissé illatos, bőségesen virágzó fajta. Virágai narancssárga-piros árnyalatúak.

  • Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 3 méter magasra is felkapaszkodik. Évente 1 méterrel nő.
  • Virág: Virágai nagyok, kb. 4 centiméteresek, cső alakúak, rózsaszín-pirosas, középen sárga színárnyalatúak. Júniustól szeptemberig virágoznak.
  • Levél: Levelei oválisak, kékes-zöld árnyalatúk, lombhullató.
  • Termés: Kékes-fekete, viszbevonatú gyümölcse van. Mérgező!
  • Származási hely: Kelet-Ázsia
  • Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
  • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges
  • Gondozása: Még számára kedvező körülmények között is lassan alkalmazkodik a környezethez, ezért ez idő alatt viszonylag lassan fejlődik. Metszést nem igényel, de amennyiben szükséges, azt késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes elvégezni, figyelembe véve azt, hogy a virágok mindig az előző évi hajtásokon fejlődnek.

További információk

Magasság

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

 

Csodás klematiszok és kúszók

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények, továbbá hortenziák és bogyósok egyedülállóan széles választékát kínálja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű fajtát tartalmaz. Növényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk, de időszaktól függően a növények mérete változhat azok fejlettsége és visszametszés miatt. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az árudaánk a HILL & Garden kft. részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

Szállítási részletek

A kiváló minőségű erőteljes gyökérzetű, növényeket 2 literes ültetőedényben szállítjuk MPL futárszolgálattal. Méretük általában 80-90 cm, de a szezon elején a visszametszés miatt néhány fajta kisebb is lehet. A növényeket külföldi termesztőtől 1-2 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be, várható szállítási idő a megrendeléstől számítva kb. 4 hét. Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 999 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 975 Ft

Érdekelhetnek még…