Lycium barbarum ‘No1’ – goji bogyó

5 890 Ft

Szoliternek, sövénynek egyaránt mutatós cserje. A No 1 egyike a legnagyobb méretű és legédesebb gyümölcsöt termő változatnak.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Szállítás várható időpontja: 32. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Lycium barbatum No1 goji bogyó
Lycium barbarum 'No1' - goji bogyó 5 890 Ft

Lycium barbarum ‘No 1’ – goji bogyó egyike a legnagyobb méretű és legédesebb gyümölcsöt termő változatnak.

 • Alak: kb. 2-2,5 méteres magasságot ér el. Hajtásai ívesen kihajlók, tövisesek. Lombhullató cserje. Az ültetés után 1 év múlva fordul termőre.
 • Származása: Délkelet Európa, Kis-Ázsia
 • Virág: Lilás virágai június augusztus között nyílnak. A hím és női virágok is egy bokron képződnek, a méhek végzik a virágok beporzását.
 • Termés: Kb. 2 cm nagyságú, piros bogyója ősszel érik.
 • Levél: Kis levelei lándzsa alakúak.
 • Felhasználása: Sűrű ágrendszere miatt sövény is nevelhető belőle, de szoliter növényként is dekoratívan mutat
 • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet kedveli. Bármilyen talajon jól fejlődik, tűri a szikes talajokat is, kiváló szárazságtűrő.
 • Gondozása: A telepítés évében nem szükséges erőteljes visszametszés, de a második évtől már ritkító és fiatalító metszéseket be kell iktatni.
 • Gyümölcsét nyersen, vagy főve fogyasztják, leveléből teát is készítenek. Csak a teljesen érett gyümölcsöket kell enni. A fiatal hajtásokat főleg fűszerként használják fel.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lycium barbarum ‘No1’ – goji bogyó” értékelése elsőként