Cotoneaster dammeri madárbirs talajtakaró 1
Örökzöld madárbirs talajtakaró akár fák alá, rézsűkre

Örökzöld madárbirs talajtakaró akár fák alá, rézsűkre

2 263 Ft

Az örökzöld madárbirs talajtakaró egész évben dísziti kerted, akár fák alatti területek és rézsűk fedésére is kiváló megoldás.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db kb. 2-3 nm talaj takarására elegendő.

A madárbirs talajtakaró jellemzője

A szőnyegmadárbirs nagyszerű, ezért közkedvelt, örökzöld talajtakaró növény. Az év nagy részében apró, fényes, sötétzöld levelei télen pirosas-bronzos, illetve lilás színűre váltanak. Apró, fehér virágai késő tavasztól díszítik a cserjét, amelyből aztán a madarak nagy örömére kedves kis piros bogyók fejlődnek az ősszel, és maradnak is a növényen a tél folyamán. Kifejlett állapotában a cserje 20-30 cm magas.

A madárbirs talajtakaró felhasználása

A szőnyegmadárbirs erős, sűrű cserje, amely tarackoló gyökerének köszönhetően hamar gyökeret ereszt és stabilizálja a talajt, ezért nemcsak vízszintes talajtakarásra, de meredekebb rézsűk, sziklakertek befuttatására is kiválóan alkalmas, dekoratív értéke mellett segít az erózió megakadályozásában, a gyomok elnyomásában és a talaj vízmegtartásában. Falak vagy nagyobb sziklák tetejére telepítve vízeséshez hasonlóan lelógó ágai kellemes látványú takarást biztosítanak. Természethű és modernebb, formális kertekbe egyaránt illik, illetve madár és rovarbarát kertekbe is ajánljuk, mivel bogyói a madarak és más állatok kedvelt tápláléka. Kezdő kertészek is bátran választhatják, mert könnyen nevelhető, kevés gondoskodást igényel.

A madárbirs talajtakaró telepítése

Négyzetméterenként 3-4 cserjét ültessünk. A szőnyegmadárbirs kedveli a napot, de a félárnyékot is bírja, így fák alá is telepíthető. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, nem válogatós a talaj tekintetében, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A madárbirs talajtakaró karbantartása

A szőnyegmadárbirs nem igényel karbantartást, formája és mérete igény szerint tavasszal alakítható metszéssel.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Örökzöld madárbirs talajtakaró akár fák alá, rézsűkre” értékelése elsőként

Áruda információk