Örökzöld madárbirs talajtakaró rézsűre

2 570 Ft

Az örökzöld madárbirs talajtakaró egész évben dísziti kerted, akár fák alatti területek és rézsűk fedésére is kiváló megoldás.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db kb. 2-3 nm talaj takarására elegendő.
Cotoneaster dammeri madárbirs talajtakaró 1
Örökzöld madárbirs talajtakaró rézsűre 2 570 Ft

A madárbirs talajtakaró jellemzője

A szőnyegmadárbirs nagyszerű, ezért közkedvelt, örökzöld talajtakaró növény. Az év nagy részében apró, fényes, sötétzöld levelei télen pirosas-bronzos, illetve lilás színűre váltanak. Apró, fehér virágai késő tavasztól díszítik a cserjét, amelyből aztán a madarak nagy örömére kedves kis piros bogyók fejlődnek az ősszel, és maradnak is a növényen a tél folyamán. Kifejlett állapotában a cserje 20-30 cm magas.

A madárbirs talajtakaró felhasználása

A szőnyegmadárbirs erős, sűrű cserje, amely tarackoló gyökerének köszönhetően hamar gyökeret ereszt és stabilizálja a talajt, ezért nemcsak vízszintes talajtakarásra, de meredekebb rézsűk, sziklakertek befuttatására is kiválóan alkalmas, dekoratív értéke mellett segít az erózió megakadályozásában, a gyomok elnyomásában és a talaj vízmegtartásában. Falak vagy nagyobb sziklák tetejére telepítve vízeséshez hasonlóan lelógó ágai kellemes látványú takarást biztosítanak. Természethű és modernebb, formális kertekbe egyaránt illik, illetve madár és rovarbarát kertekbe is ajánljuk, mivel bogyói a madarak és más állatok kedvelt tápláléka. Kezdő kertészek is bátran választhatják, mert könnyen nevelhető, kevés gondoskodást igényel.

A madárbirs talajtakaró telepítése

Négyzetméterenként 3-4 cserjét ültessünk. A szőnyegmadárbirs kedveli a napot, de a félárnyékot is bírja, így fák alá is telepíthető. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, nem válogatós a talaj tekintetében, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A madárbirs talajtakaró karbantartása

A szőnyegmadárbirs nem igényel karbantartást, formája és mérete igény szerint tavasszal alakítható metszéssel.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Árusító

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Örökzöld madárbirs talajtakaró rézsűre” értékelése elsőként