Magnolia grandiflora ‘Gallisoniensis’ – Örökzöld liliomfa

28 369 Ft

A ‘Gallisoniensis’ – örökzöld liliomfa. Ez a magnólia júniustól nyár végéig hozza nagy, fehér, illatos virágait. Gyümölcse is figyelemreméltó.

Kiszerelés: konténer, 12 literes, 80/100 cm magas, A minőség

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Olasz növények
Kategóriák: , Címkék: ,

Növény leírása

A ‘Gallisoniensis’- örökzöld liliomfa. Júniustól nyár végéig hozza nagy, fehér, illatos virágait. Gyümölcse is figyelemreméltó.

  • Alak: Ideális körülmények között kb. 15-20 méter magasra nő. nálunk inkább 8-10 méteres növekedés várható. Kúp formájú, sűrű lombozatú.
  • Virág: Nagy, 20-25 cm széles, illatos virágok. A kb. 7-8 éves fa hoz először virágot. Júniustól ősz elejéig virágzik.
  • Levél: Sötétzöld felül, alul világosabb színű, 12-15 cm hosszúak, oválisak vagy hosszúkásak, szép fényesek.
  • Gyümölcs: kb. 10 cm nagyra nő, világos piros. Amikor a gyümölcs érett, piros, illatos magokat hoz.
  • Felhasználása: Szoliter növényként érvényesül a legjobban.
  • Származási hely: Kínából származik.
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet szereti.  -12 C fokig fagytűrő, ezért védett helyre telepítsük.
  • Talaj: meghálálja a tápanyagdús talajt. Enyhén savas kémhatású, jó vízelvezetésű földet igényel. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Gondozása: A konténeres magnóliafát egész szezonban ültethetjük, és gondoskodjunk róla, hogy az első évben megfelelő mennyiségű vízhez jusson. Gyökerei nagyon sérülékenyek, rosszul tűri az átültetést. A fiatal példányok tövét télen érdemes betakarni. Metszeni nem kell.

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Alak

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

Árudánk elsősorban olaszországi kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, hortenziákat és más mediterrán különlegességeket értékesít gyűjtő rendszerben. Az áruda a HILL & Garden kft. olasz importra szakosodott részlege a több divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetőek. Az értékesítést és beszerzést gyűjtő rendszerben végezzük. A növényeket az összegyűjtött megrendeléseknek megfelelően rendeljük, és rövid átfutási időn belül postán vagy futárral, nagyobb rendelésnél külön fuvarossal szállítjuk ki. Növényt nagyon rövid ideig készletezünk. A szállítások aktuális ütemezését a rendelésnél az információs ikonra kattintva láthatod. Növényeink nagyobb méretekben is beszerezhetőek! Kérd egyedi ajánlatunkat, ha a közzétett méreteknél kifejlettebb példányokat keresel, vagy nagyobb tételben vásárolnál. A házhozszállítás GLS futárszolgálattal történik. A szállítási díjakat a termék kosárba tételekor ellenőrizheted.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 3 048 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 778 Ft
Áruda ingyenes szállítási feltételének vásárlási érték határa 100 000 Ft

Érdekelhetnek még…