Magnolia soulangeana – nagyvirágú liliomfa

59 900 Ft

A Magnolia soulangeana  – nagyvirágú liliomfa vagy más néven liliomfa az egyik legszebb tavasszal nyíló díszfa, amely hatalmas bíborrózsaszín virágaival díszít.

  • Várható szállítás 2023 október első felében a 41. héten
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Magnolia soulangea nagyvirágú liliomfa
Magnolia soulangeana - nagyvirágú liliomfa 59 900 Ft
Útmutató a koros növények vásárlásához

Méret

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó. A törzskerületet a talajtól 1 méter magasságban mérik. Ahogy fejlődik a fa, évről évre nő a törzskerülete is, de lehet, hogy ugyanabban a konténerben van továbbra is. Egy 8/10 cm kerületű fa kb. 6-8 éves.

A fák törzsmagassága jellemzően 2-2,2 méter.

Az általunk kínált méretek kézzel mozgathatók.

Ültetés

A konténeres kiszerelésű koros fákat és cserjéket egész évben lehet ültetni, mégis azt javasoljuk, hogy az ültetést őszre időzítsd. Az ősz eleji ültetés esetén a növénynek nem a túlélésre kell energiát fordítania, hanem a gyökérzet fejlesztésére.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Mennyiség

Ha 3 darabnál többet szeretnél vásárolni egy fajtából, akkor kérjük, egyeztess velünk.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Magnolia soulangeana  – nagyvirágú liliomfa felhasználása

Igazi szoliter növény, mely a tavaszi virágzás idején vonzza a tekintetet.

A Magnolia soulangeana  – nagyvirágú liliomfa tulajdonságai

  • Alak: 5-6 m magas, erőteljes növekedésű, a földhöz közel elágazó, terebélyes, gömbölyded, kora előrehaladtával kissé lógó ágrendszerű díszfa.
  • Levél: Levelei 6-12 cm hosszúak, tojásdad alakúak, fényesek, bőrneműek, sötétzöldek.
  • Virág: Virágai 15-20 cm nagyságúak, kehely alakúak, rózsaszínűek. Április-májusban, lombfakadás előtt virágzik, a virágok kellemesen illatosak.
  • Tenyészhely: Napos vagy félárnyékos helyet szereti. A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény. Teljesen télálló, ellenálló fajta.
  • Talaj: Jó vízáteresztő, savanyú kémhatású talajt kedveli. Vízigényes. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

A szállításokat egyedileg, saját teherautóval végezzük, a visszagazolásban jelzett időpontban. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

12.990 Ft/rendelés

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Méretválaszték

bokorfa 150-200 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magnolia soulangeana – nagyvirágú liliomfa” értékelése elsőként

Áruda információk