Magnolia soulangeana ‘Rustica Rubra’ – nagyvirágú liliomfa

45 690 Ft

A Magnolia soulangeana ‘Rustica Rubra’ – nagyvirágú liliomfa tavasszal nyíló, hatalmas bíborrózsaszín virágaival díszítő magnólia fajta.

  • Elérhető: 2024 szeptembertől
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Milyen fejlettségű fát kapok?

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó.

Példa:

12/14 méret azt jelenti, hogy a fa törzskerülete 12-14 cm 1 méter magasságban mérve.

Egy 12/14 cm kerületű fa kb. 8-10 éves, törzsmagassága és egyben ahonnan a lombozat kezdődik jellemzően 2-2,2 méter. A fa teljes magassága kb. 4 méter, súlya változó, maximum 50 kg.

A lombkorona mérete, ágrendszere a törzskerülettel arányban változik, de fajtától és időszaktól is függ, mert a megfelelő megeredés miatt visszametszésre és ritkítására is sor kerülhet.

Földlabdás, vagy konténeres?

Földlabdás koros fákat szabadföldben nevelik. A földlabdás fákat az átültetés előtt emelik ki a földből, és földlabdázzák, úgy hogy a szállítás és beültetés során a gyökérzet egyben maradjon. Ehhez a földlabdát jutaszövettel veszik körbe, majd erős dróthálóval stabilizálják a gyökérzetet és a körülötte lévő földet.

A faiskolában a földlabdás fákat kiemelés előtti években iskolázzák, hogy kompakt és sűrű gyökérzetet neveljen így biztosítják, hogy az átültetést követően biztosan megeredjen. A Florapont által kínált növények 2-szer vagy 3-szor iskolázottak, ami a legmagasabb minőség ebben a kategóriában.

A földlabdás fák egyetlen hátránya a konténeressel szemben, hogy az ültetési időszakuk korlátozott: telepítésük csak a kora tavaszi vagy késő őszi időszakban lehetséges.

Földlabdás kiszerelésben általában nagyobb a választék, mint konténeresben és általában olcsóbbak, mint a konténeresek.

Mennyire nehéz egy koros fa telepítése?

A koros fákat ültetésre előkészítjük, lombozatukat a szükséges mértékben visszametszük. A visszametszés a biztos megeredés miatt szükséges, ilyenkor a gyökérzetet és a lombkoronát egyensúlyba hozzuk.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Magnolia soulangeana ‘Rustica Rubra’ – nagyvirágú liliomfa felhasználása

Igazi szoliter növény, mely a tavaszi virágzás idején vonzza a tekintetet, de elegáns levélzete is szépen mutat az év hátralevő részében.

A Magnolia soulangeana ‘Rustica Rubra’ – nagyvirágú liliomfa tulajdonságai

  • Alak: 5-6 m magas, erőteljes növekedésű, a földhöz közel elágazó, terebélyes, gömbölyded, kora előrehaladtával kissé lógó ágrendszerű díszfa.
  • Levél: Levelei 6-12 cm hosszúak, tojásdad alakúak, fényesek, bőrneműek, sötétzöldek.
  • Virág: Virágai 15-20 cm nagyságúak, kehely alakúak, pirosas-lilák, belül fehéres rózsaszínűek. Április-májusban, lombfakadás előtt virágzik, a virágok kellemesen illatosak.
  • Tenyészhely: Napos vagy félárnyékos helyet szereti. A telepítés helyéül szélvédett helyet válasszunk, ahol a reggeli nap nem éri. A kiültetés helyét jól válasszuk meg, mivel az átültetést nem tolerálja a növény. Teljesen télálló, ellenálló fajta.
  • Talaj: Jó vízáteresztő, savanyú kémhatású talajt kedveli. Vízigényes. A telepítést követő 2-3 évben téli takarást igényel.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐK

Kiszállításra előre egyeztetett időpontban, a terméknél jelzett héten kerül sor.

SZÁLLÍTÁSI MÓD

A túlméretes növényeink szállítását egyedileg, saját alvállalkozó fuvarossal végezzük, a visszaigazolásban jelzett időpontban. A szállítás pontos idejéről a kiszállítást megelőző héten értesítünk. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

A szállítási díj távolságfüggő : 15.980 Ft-23.990 Ft/rendelés között változhat. A kosárnál a címed megadása után pontos összeget fogsz látni.

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság: A következőkből választhatsz

Szélesség: A következőkből választhatsz

Növekedési ütem: A következőkből választhatsz

Díszítő érték: A következőkből választhatsz

,

Virágszín: A következőkből választhatsz

Virágzás időszaka: A következőkből választhatsz

Fényigény: A következőkből választhatsz

,

Talajigény: A következőkből választhatsz

, ,

Vízigény: A következőkből választhatsz

Hidegtűrő képesség: A következőkből választhatsz

Kiszerelés: A következőkből választhatsz

Méret: A következőkből választhatsz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magnolia soulangeana ‘Rustica Rubra’ – nagyvirágú liliomfa” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz