Mahonia aquifolium – közönséges mahónia

2 850 Ft

A Mahonia aquifolium – közönséges mahónia örökzöld, kisméretű cserje. Kiváló választás idősebb, árnyékos kertekbe, jól bírja a fák árnyékát és konkurenciáját.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 20/40 cm

(1 vásárlói értékelés)

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Mahonia aquifolium – közönséges mahónia örökzöld, kisméretű cserje.

  • Alak: kb 1 méter magas felálló ágrendszerű cserje.
  • Virág: Sárga virágai kora tavasszal nyílnak, illatosak. A virágokból lilás-fekete mutatós termés fejlődik.
  • Levél: Örökzöld, tüskésen fogazott, ősszel-télen kissé bevörösödik.
  • Felhasználása: Cserjecsoportokba , vagy alacsonyabb határolásra.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Talajban nem válogatós, napos, félárnyékos helyre ültessük, de jól bírja a fák árnyékát is.
  • Gondozása: Kártevőkre és kórokozókra nem igazán fogékony, valamint nem igényel sok törődést

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , , ,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Fényigény

, ,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Mahonia aquifolium – közönséges mahónia termékről 1 értékelés

  1. Rácz Péter

    Értékes növény. Télen örökzöld lombjával, kora tavasszal élénk sárga virágával, és ősszel termésével díszít. Bírja a napot és az árnyékot is, de nálam a napon fejlődik a legszebben. A legnagyobb szárazság és hőség sem látszik meg rajta, nagyon bírja a strapát. Hátránya talán a lassú növekedés és a szúrósabb levélzet, de nem vészes ez sem. A madarak szétszórják a termését, amiről könnyen szaporodik. Hosszú életű. Ajánlani tudom.

Mondd el a véleményed

Áruda információk