Turbánliliom (Lilium Martagon)

A turbánliliom elegáns és kecses, fagytűrő hagymás évelő, mely Európa nagy részén és Kelet-Ázsiában is őshonos. Nyár elején virágzik, 150-210 cm magasra nőhet. A növény magas, felálló szárain késő tavasztól nyílnak a jellegzetes formájú, sötéttel pettyezett bókoló virágok.

A virághagymák származási helye: Hollandia.

Kínálatunkban magas minőségű, eredeti holland virághagymákat találsz. Ezeket közvetlenül rendelési időszak kezdete előtt gyűjtik össze a földből, így garantáltan friss virághagymákat kapsz kézbe!

A 100-140 cm magas Lilium martagon'Arabian Knight' - turbánliliom gyönyörű sötét-bordó, turbán formájú virágja belül narancssárga pöttyös.
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

A turbánliliom jellemzői:

Alak: Dúsan virágzók, magas termetűek, egyszerű virágú és sokszirmú, telt fajtái vannak forgalomban.
Virág: Színes, kissé turbánszerű, bókoló virágok 10-20 virágú fürtben.
Levél: Leveleik keskeny lándzsásak a száron örvös állásúak.

A turbánliliom felhasználása és ültetése:

Tenyészhely: Félárnyékos, szűrt fényű helyet szereti, de napra is ültethetjük, ha elegendő vizet kap. Talaj: semleges vagy lúgos kémhatású.
Felhasználása: 3-5 db-os csoportban ültetve, virágágyban, cserjék előterében természethű kertekbe vagy vágott virágnak kiválóak. Edénybe is ültethetjük. Ha további ötleteket keresel a martagon liliomok ültetéséhez, akkor érdemes elmélyedned az alábbi cikkben: Martagon liliomok ültetése kiskertekbe
Ültetési időszak: Hagymáit ősszel vagy tavasszal ültessük 10-12 cm mélyre. Rosszul viselik a bolygatást és a hosszan tartó tárolást, ezért gondosan válasszuk meg végső helyét! A tavasz folyamán elültetett egyedek gyakran nem virágoznak első évben.