Matthiola incana ‘Apricot’ – egynyári viola

1 283 Ft

Barackszínű, dupla virágú illatos egynyári viola.

Kiszerelés: virágmag,  200 mg / ~  125 mag/tasak

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Korai és hosszan virágzó egynyári viola, finom édes illatú. Erős, egyenes szárú, ezért virágai tartósak, ezért vágóvirágnak kifejezetten alkalmas! Rendkívül könnyű ültetni, gyorsan nő.

  • Alak: 75 cm, felfelé növő
  • Virág: édes, fűszeres illatú, nagy, barackszínű, többségében dupla virágok. A dupla virágú növények levele világosabb színű, a szimpláé sötétebb, ennek alapján tehát könnyen szelektálhatunk.
  • Levél: hosszúkás, lekerekített végű, zöldesszürke
  • Tenyészhely: Napos helyet, jó vízelvezetésű átlagos száraz talajt kedvel
  • Felhasználása: virágágyásban, szegélynövényként, de balkonnövénynek is ideális. Ősszel konténerbe ültetve télikertben is folyamatosan virágzik.
  • Ültetési időszak: kültéri vetés a tavaszi fagyok elmúltával április közepe táján. A vetőmagokat  csoportban vagy szétszórva vessük, lehetőleg komposztba, de ne takarjuk le földdel, mert a csírázáshoz fényre van szüksége., majd ha már elég nagy, 30 cm-re ritkítsuk. Ültetéskor folyamatosan locsoljuk, különösen száraz időszakokban. 15-18 fokon kb. 10-18 nap alatt hajt ki.
  • Fagytűrés: fagytűrő egynyári

Növény jellemzői

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágszín

,

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Ellenállóság

Kiszerelés

Árudánk különleges egynyári és kétnyári virágmagok értékesítésével foglalkozik. A magokat részben készletről, részben megrendelés alapján szállítjuk kiskerti méretekhez igazított tasakos kiszerelésben.

Nem találtál valamit? Írd meg nekünk az üzenőfalon, és megnézzük, beszerezhető-e! Jó vásárlást és hatalmas virágözönt kívánunk!

Szállítási részletek

A készleten lévő virágmagjainkat 3 munkanapon belül postázzuk. A rendelhető virágmagok szállítási határideje a vásárlást követő 2-3 hét. A nagyobb (0,5 kg feletti) csomagokat futárral juttatjuk el címedre.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 102 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 749 Ft

Érdekelhetnek még…