Matthiola incana, Lilac-Lavender’

1 283 Ft

Csodálatos illatú és színű, dupla virágú egynyári viola

Kiszerelés: virágmag,  200 mg / ~  125 mag/tasak

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Korai és hosszan virágzó violafajta, finom édes illatú. Erős, egyenes szárú, ezért virágai tartósak, ezért vágóvirágnak kifejezetten alkalmas! Ősszel konténerbe ültetve télikertben is folyamatosan virágzik.

Nagy %-ban dupla virágokat hoz. Ha cserépben előneveljük, a magoncokat világos, hideg helyre téve a levél színe megváltozik. A dupla virágú növények levele világosabb színű, a szimpláé sötétebb, ennek alapján tehát könnyen szelektálhatunk.

Napos helyet, átlagos, nedves, jó vízelvezetésű talajt kedvel. Rendkívül könnyű ültetni, gyorsan nő.

  • Alak: 75 cm, felfelé növő
  • Virág: édes, fűszeres illatú, nagy, levendulakék, többségében dupla virágok
  • Levél: hosszúkás, lekerekített végű, zöldesszürke
  • Tenyészhely: Napos helyet, jó vízelvezetésű átlagos száraz talajt kedvel
  • Felhasználása: virágágyásban, szegélynövényként, de balkonnövénynek is ideális
  • Ültetési időszak: kültéri vetés a tavaszi fagyok elmúltával április közepe táján. A vetőmagokat  csoportban vagy szétszórva vessük, lehetőleg komposztba, de ne takarjuk le földdel, mert a csírázáshoz fényre van szüksége., majd ha már elég nagy, 30 cm-re ritkítsuk. Ültetéskor folyamatosan locsoljuk, különösen száraz időszakokban. 15-18 fokon kb. 10-18 nap alatt hajt ki.
  • Fagytűrés: fagytűrő egynyári

Lásd még: További információk

Növény jellemzői

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágszín

,

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

pa_talajgeny

92

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Ellenállóság

Kiszerelés

Árudánk különleges és jól ismert egynyári és évelő virágmagok online értékesítésével foglalkozik, a kerti méretekben jól alkalmazható, a megszokottnál több magot tartalmazó, tasakos kiszerelésben is. A magas magszám lehetővé teszi, hogy hamar és rendkívül gazdaságos módon tudd kertedet színpompássá varázsolni, és belefér némi kísérletezési is, hogy megtaláld az adott növény legjobb helyét. viragmag_online rendeles_florapont Tasakos virágmag kiszerelése a HILL & Garden-Virágmag árudánknál Nem találtál valamit? Írd meg nekünk az üzenőfalon, és megnézzük, beszerezhető-e! Jó vásárlást és hatalmas virágözönt kívánunk!

Szállítási részletek

A készleten lévő virágmagjainkat 3 munkanapon belül postázzuk. A rendelhető virágmagok szállítási határideje a vásárlást követő 2-3 hét. A nagyobb (0,5 kg feletti) csomagokat futárral juttatjuk el címedre.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 99 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 749 Ft

Érdekelhetnek még…