Menyecskeszem (Coreopsis)

A Menyecskeszem (Coreopsis) az évelőágyások egyik kedves hosszú életű évelője. Gondozása nem igényel különösebb szakértelmet, és ha megismerjük az alapvető igényeit, biztosak lehetünk abban, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeinket és a meleg nyári hónapok egyik leghosszabban virágzó növénye lesz.

Virágainak alakja a margarétára emlékeztet. Szirmainak színe lehet aranysárga, vörös, rózsaszín vagy fehér, a virágok közepe pedig sötétbarna vagy vöröses barna, amely érdekes kontrasztot alkot a szirmokkal.

coreopsis-verticillata-moonbeam-menyecskeszem
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

A menyecskeszem jellemzői:

  • Alak: közepes termetű, bokrosodó tövű, évelő növény.
  • Virág: Virágzása hosszantartó és bőséges, júniustól szeptemberig nyílik. Jó nektártermelő, a méhek és a pillangók szívesen látogatják. A virág átmérője 3,5 cm, csillagszerűen álló, lekerekített végű 8 szirma két körben áll egy 0,7 cm átmérőjű korongon. A korong sok hermafrodita virágból és 5 porzóból áll. Bimbói gömb alakúak.
  • Levél: Szára felálló, sűrűn elágazó, 25-50 cm magas, levelei világos-, vagy sötétzöld színűek, átellenesen állók, keskenyek, 3-5 ágúak.
  • Tenyészhely: Napos helyre való, esetleg jól megvilágított félárnyékba, ahol napi 6 órai fényt kap.
  • Talaj: Minden homokos, köves, száraz, szegény talajon jól érzi magát, de a friss humuszos, jó vízáteresztő talajon is megél. Rossz vízáteresztő talajon tőrothadás léphet fel.

A menyecskeszem felhasználása:

  • Felhasználása:Napos évelőágyásokba.
    A hervadt virágok rendszeres leszedése segíti a virágzást. A nyár végi visszavágás viszont egyszerűbb, és ezzel újabb virágzást lehet beindítani. Csak a csigák károsítják, és nyitott helyen a nyulak és őzek lelegelhetik.

Szállítás:

Konténeres kiszerelésben szállítjuk őket a szezon jelentős részében, gyűjtőrendszerben. Szállítási infót az adott növénynél az infó ikonra kattintva találsz.