Mini Eden – rózsaszín futórózsa

3 595 Ft

A rózsaszín Eden futórózsa kisebb változata, bőségesen, fürtökben virágzó.

Kiszerelés: szabadgyökerű, A minőség

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Eden (Pierre de Ronsard) futórózsa kisebb változata. Közepes, kerek virágok, sűrű, zöld, fényes levélzettel. Virága kezdetben  halvány rózsaszín, majd  sötét rózsaszín árnyalatú lesz. Bőségesen, sokszor virágzik. Bokkorrózsaként is ültethető.

 • Alak: kúszó, felfelé növekvő
 • Magassága:  150-200 cm
 • Virág: 5 cm, dupla, kerek, rózsaszín, időjárásálló
 • Illat: enyhe
 • Virágzás: igen bőséges, ismétlődő, kisebb fürtökben
 • Tenyészhely: napos, félárnyékos
 • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
 • Ellenállóság : kitűnő
 • Növényigény (1 nm): 1
 • Nemesítő: Meilland
 • Bemutatás éve: 2006

További információk

Nemesítő

Meilland

Magasság

150-200 cm

Díszítő érték

virággal díszítő

Virágzás időszaka

tavasz vége, nyár eleje, nyár közepe, nyár vége, ősz eleje, ősz közepe

Virágszín

rózsaszín

Virágméret

nagyvirágú, teltvirágú

Hidegtűrő képesség

-15 C alatt

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj

Vízigény

átlagos vízigényű

Rózsaland

A Rózsaland fajtaválasztékában az egyik legrégebbi német nemesítő cég, a Tantau, valamint David Austin, Meilland és más ismert nemesítők rózsáit tudod megvásárolni. A jogvédett és fajtabiztos rózsák nagyrészt a közelmúlt nemesítései, ezek már a mai kor igényeit is kiválóan teljesítik:  a betegségekkel szembeni nagyobb ellenállóképességet, hosszú virágzási időszakot, különleges illatokat és persze új virágformákat és divatos színeket.

A szabadgyökerű példányok értékesítésének kiemelt előnye, hogy a 2-3 éves rózsák hosszú, kb 25-30 cm-es gyökérzettel kerülnek kiszállításra, így gyökérzetük hamar eléri a számukra kívánatos mélységet. Szállítási költségük  jóval kisebb, mint a konténeres kiszerelésűeké, így ha a környezetvédelem és  a kedvező szállítás is fontos számodra, akkor  a szabadgyökerű rózsáink közül érdemes választanod! Szinte minden rózsánk ún. A kategóriájú, ami a szigorú német minőségi előírások szerinti legmagasabb minőségnek felel meg: legalább 3 erős fejlett ágat és sűrű gyökérzetet jelent.

Szállítási részletek

A szabadgyökerű rózsákat gyűjtő rendszerben az ültetési szezon előtt értékesítjük. A pontos szállítási határidőkről az egyes fajták rendelhetőségénél látható info ikonra kattintva tudsz tájékozódni. 50,000 Ft feletti rendelésedet ingyen szállítjuk ki! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Fajtagaranciát vállalunk! Ha valamilyen oknál fogva nem a megfelelő fajtát kaptad, kérjük, a rendelést követő 12 hónapon belül jelezd nekünk fotó kíséretében, és jogos reklamáció esetén díjmentesen cseréljük azt.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 900 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 200 Ft

Érdekelhetnek még…