Mogyoró sövény

2 263 Ft

A mogyoró sövény nagy leveleinek köszönhetően jól és gyorsan elzárja kertedet és még termése is élvezhető.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2-2,5 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A mogyoró sövény jellemzője

A mogyoró hazánkban őshonos növény, amelynek sűrű szerkezete és nagy levelei jól záró sövényt alkotnak. A nagy, karakteres levelek puhák, enyhén szőrösek, lekerekített alakjuk, amely hegyes véggel zárul, szív alakra emlékeztet. A mogyoró sövény élénk zöld színe ősszel vonzó narancssárgára vált. Bokros, több szárú cserje, a mogyoró sövény fiatal vesszőit karónak is használhatjuk a kert más részein. A mogyoró jellegzetes, halványsárga bolyhos barkái januártól márciusig jelennek meg a cserjén, ilyenkor a csupasz gallyak teljes hosszábban csüngő kis díszek különleges látványt nyújtanak. A mogyoró termése körülbelül szeptember-októberre érik be teljesen, legyünk résen, ha a mókusok elől mi szeretnénk betakarítani a gyümölcsöket. A mogyoró körülbelül 45 cm-t nő évente, végleges magassága az 5 métert is elérheti, nyíratlanul 2-3 méter széles.

A mogyoró sövény felhasználása

A mogyoró sövény természetes hatású, szemet gyönyörködtető változatos formákkal, színekkel és textúrákkal. Külső és belső határolásra is kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, elsősorban vidéki környezetbe, természethű, illetve cottage kertekbe ajánljuk. Nyírott sövényként is használható, ebben az esetben inkább modern, elegáns vagy kúria kertekbe illik. A mogyoró különösen ajánlott környezet és állatbarát kertekbe, mivel legalább 70 rovarfajnak valamint lepkehernyóknak, szarvasmarháknak, szarvasoknak és természetesen mókusoknak szolgál táplálékul.

A mogyoró sövény telepítése

Egy sorban, 30-40 centiméterenként ültessük, napos vagy félárnyékos helyre, de az árnyékot is bírja. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, a szeles, kitett helyeken is megmarad. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A mogyoró sövény karbantartása

A mogyoró sövényt könnyű karbantartani, ősszel, a termés betakarítása után szabad metszeni. Ha sűrű sövényt szeretnénk, akkor a formára vágás évente kétszer szükséges: tavasszal virágzás után és ősszel, a termés betakarítása után. Viszont a tavaszi vágással a termésképzést veszélyeztetjük, ezért ha afontos termés, akkor maradjunk csak az őszi vágásnál. Nyíráshoz metszőollót, ne sövényvágót használjunk

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, , , ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Virágszín

,

Virágzás időszaka

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mogyoró sövény” értékelése elsőként

Áruda információk