Myrtus communis – Közönséges mirtusz

A mitológiából ismert közönséges mirtusz vagy valódi mirtusz erős illóolaj-tartalmú, alacsony, mérsékelten fagytűrő, örökzöld díjnyertes cserje.

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Myrtus communis (Közönséges mirtusz) a mediterrán térségben az egyik legelterjedtebb cserje. Számos mitológiai vonatkozása is van, ezért tekinthetjük kultikus növénynek is. Nem hiányozhat egy mediterrán hangulatú kertből sem, de csak védett, déli fekvésben vagy dézsásan tudjuk tartani.

  • Alak: Dúsan elágazó, sűrű lombú, rendezett megjelenésű cserje. Természetes élőhelyén 2–4 méterre, nálunk kb 1-1,5 méteresre, dézsában ennél kisebbre nőhet.
  • Levél: Örökzöld, fényes sötét zöld, apró lándzsalakú, aromás.
  • Virág: A mirtusz krémfehér, apró, illatos virágai késő tavasszal kora nyáron lepik el a növényt. Virágai egyedülállók vagy 3–7 virágú állernyőbe csoportosulnak a levél tövében, amelyeket a hosszan kinyúló porzók tesznek különlegessé. A virágbimbók gömbölyűek. Termése sötét, kékeslila, borsónyi méretű bogyó. A tömegesen termő bogyók a növényt a virágzás után is igen látványossá teszik.
  • Tenyészhely: Mérsékelten fagytűrő. Nyáron meleget, sok napsütést igényel és meghálálja a nedves talajt, de jól tolerálja a szárazabb körülményeket. Gyenge minőségű, sziklás talajban is megél.
  • Felhasználása: Mediterrán hangulatú kertbe falak mellé, vagy növénytartóba.
  • Gondozása: Betegségei nem ismertek.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árudánk kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, és más mediterrán különlegességeket értékesít. Választékunk a szezon folyamán folyamatosan változik, a legtöbb növényünk májustól érhető el. 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod a növényeinket megvásárolni.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetők. A kiszerelés és szállítási méret minden növénynél egyedileg fel van tüntetve. A beszerzést a rendelések alapján gyűjtő rendszerben végezzük, és a megrendeléstől számított 5 héten belül szállítunk postai futárszolgálattal. A szállítások aktuális ütemezését a terméknél az információs ikonra kattintva láthatod. A minimális díjunkba 5-6 növény is belefér, érdemes ezt kihasználnod. A szállítási díjunkat maximáltuk, így kb. 10 növény után már nem kell további díjat fizetned. Aktuális díjainkat a Szállítási fülnél találod.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 778 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 200 Ft

Érdekelhetnek még…