Myrtus communis subs. tarentina ‘Variegata’ – tarka mirtusz

4 162 Ft

A mitológiából ismert közönséges vagy valódi mirtusznál kompaktabb növekedésű, erős illóolajtartalmú, alacsony, mérsékelten fagytűrő cserje.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Jelenleg nem elérhető

A tarentina mirtusz a Myrtus communisnál (közönséges vagy valódi mirtusznál) kompaktabb és ellenállóbb. Nem hiányozhat egy mediterrán hangulatú kertből sem, de csak védett, déli fekvésben vagy dézsásan tudjuk tartani.

  • Alak: Dúsan elágazó, sűrű lombú, rendezett megjelenésű cserje. Nálunk kb 1-1,2 méteresre, dézsában ennél kisebbre nőhet.
  • Levél: Örökzöld, fényes sötét zöld, a széleken krémes szegéllyel, apró lándzsalakú, aromás.
  • Virág: A tarentina mirtusz krémfehér halvány rózsaszínnel árnyalt, apró, illatos virágai késő tavasszal kora nyáron lepik el a növényt. Virágai egyedülállók vagy 3–7 virágú állernyőbe csoportosulnak a levél tövében, amelyeket a hosszan kinyúló porzók tesznek különlegessé. A virágbimbók gömbölyűek. Termése sötét, kékeslila, borsónyi méretű bogyó. A tömegesen termő bogyók a növényt a virágzás után is igen látványossá teszik.
  • Tenyészhely: Mérsékelten fagytűrő. Nyáron meleget, sok napsütést igényel és meghálálja a nedves talajt, de jól tolerálja a szárazabb körülményeket. Gyenge minőségű, sziklás talajban is megél.
  • Felhasználása: Mediterrán hangulatú kertbe falak mellé, vagy növénytartóba.
  • Gondozása: Betegségei nem ismertek.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágszín

,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk