Nigella damascena ‘Miss Jekyll’ – kék borzaskata

799 Ft

A Nigella damascena ‘Miss Jekyll’ – borzaskata nem sok gondoskodást igénylő, mégis gyönyörű, csillagvirágú egynyári növény.

 • Kiszerelés: virágmag, ~100 mag/tasak

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Nigella damascena ‘Miss Jekyll’ – borzaskata nem sok gondoskodást igénylő, mégis gyönyörű, csillagvirágú egynyári növény. Nevét vékony szálú leveleiről kapta, amik “borzas” külsőt kölcsönöznek a növénynek.

 • Virág: Csillag alakú, kékes-lilás színű. Virágzási időszaka július-szeptember közé esik. Terméseit díszítő elemként használják szárazvirág-csokrokban.
 • Alak: Kb. 70 cm magas, erőteljes növekedésű.
 • Levél: Vékony, szálas levélzete “borzas” külsőt kölcsönöz a növénynek.
 • Tenyészhely: Napos és meleg helyen, tápanyagban dús talajban érzi igazán jól magát, de a tápanyagban szegény. Homokos-agyagos talajban is megél.
 • Felhasználása: Természethű kertekbe, illetve mező kompozíciókba ajánljuk. Termését felhasználják szárazvirág-csokrokban.
 • Kültéri vetés: Közvetlenül a virágágyba április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A talaj felső rétegét gazoljuk ki, szórjuk rá komposztot, egyengessük el. A magokat kb. 2 cm mélyre ültessük. A talajt tartsuk nedvesen. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasra nőnek, akkor ritkítsuk meg őket, hogy egymástól kb 20-30 cm-re legyenek. Ha szakaszosan, kb. 4 hetente elszórunk újabb magokat, akkor hosszabb ideig gyönyörködhetünk a borzaskata szépségében, mert mindig lesz egy éppen virágzó növény!
 • Beltéri vetés: A borzaskata nem viseli jól az átültetést, ezért rögtön a szabad földbe, a végleges helyükre szórjuk el inkább a magokat.
 • Gondozás: Ha a növények kifejlődtek, nem igényelnek különösebb gondozást, trágyázni nem kell. Száraz időben érdemes hetente egyszer-kétszer meglocsolni. Ha a virágokat  nem vágjuk le, akkor elszórt magvairól könnyen szaporodik.
 • Betegségek: Károkozóknak és növénybetegségeknek jól ellenáll.
 • Figyelem: Ugyan vannak ehető változatai is a növénynek, de a legtöbb borzaskata-fajta mérgező!

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Vízigény

,

Talajigény

, , ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Vetési időszak

,

Ültetési mélység

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nigella damascena ‘Miss Jekyll’ – kék borzaskata” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz