Nigella papillosa ‘African Bride’ – borzaskata

659 Ft

A Nigella papillosa ‘African Bride’ – borzaskata nem sok gondoskodást igénylő, mégis gyönyörű, fehér csillagvirágú egynyári növény.

 • Kiszerelés: virágmag, 500mg/tasak (~300 mag)
 • Csírázóképesség (megeredés): 89%

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Nigella papillosa ‘African Bride’ – borzaskata nem sok gondoskodást igénylő, mégis gyönyörű, fehér csillagvirágú egynyári növény.

 • Virág: Csillag alakú, fehér-lila színű. Virágzási időszaka július-szeptember közé esik. Terméseit díszítő elemként használják szárazvirág-csokrokban.
 • Alak: Kb. 90cm magas, erőteljes növekedésű.
 • Levél: Vékony, szálas levélzete “borzas” külsőt kölcsönöz a növénynek.
 • Tenyészhely: Napos és meleg helyen, tápanyagban dús talajban érzi igazán jól magát, de a tápanyagban szegény. homokos-agyagos talajban is megél.
 • Felhasználása: Természethű kertekbe, illetve mező kompozíciókba ajánljuk. Termését felhasználják szárazvirág csokrokban.
 • Kültéri vetés: Közvetlenül a virágágyba március-április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A talaj felső rétegét gazoljuk ki, szórjuk rá komposztot, egyengessük el. A magokat sűrűn szórjuk rá, és gereblyézzük bele a a földbe (nem baj, ha a magokat nem fedi teljesen földréteg). A talajt tartsuk nedvesen. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasra nőnek, akkor ritkítsuk meg őket, hogy egymástól kb 10 cm-re legyenek. Ha szakaszosan, kb. 4 hetente elszórunk újabb magokat, akkor hosszabb ideig gyönyörködhetünk a borzaskata szépségében, mert mindig lesz egy éppen virágzó növény!
 • Beltéri vetés: A borzaskata nem viseli jól az átültetést, ezért rögtön a szabad földbe, a végleges helyükre szórjuk el a magokat!
 • Gondozás: Ha a növények kifejlődtek, nem igényelnek különösebb gondozást, trágyázni nem kell. Száraz időben érdemes hetente egyszer-kétszer meglocsolni. Ha a virágokat  nem vágjuk le, akkor elszórt magvairól könnyen szaporodik.
 • Betegségek: Károkozóknak és növénybetegségeknek jól ellenáll.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

,

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Vízigény

,

Talajigény

, , ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Vetési időszak

,

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nigella papillosa ‘African Bride’ – borzaskata” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz