Nyáriorgona (Buddleja davidii)

A nyáriorgona felálló szárú gyorsan növekvő cserje vagy félcserje. Bugás virágai akkor kezdenek virágozni, amikor már a többi cserje virágzása elmúlik.
A nyári orgona viszonylag egyszerűen nevelhető, több fajtáját összeültetve, de egyediként is látványos kertet varázsolhatunk telepítésével.

buddleja-dividii-pink-delight-nyariorgona virága
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 20 találat megjelenítve

Mind a(z) 20 találat megjelenítve

A nyáriorgona jellemzői:

  • Alak: kb. 1,2-2 méter magas, széles, íves ágakkal és lándzsa alakú levelekkel. Gyorsan növő cserje, egy szezon alatt akár 1,5 – 2 métert is nőhet.
  • Virág: Júniustól októberig hozza bókoló, akár 30-50 cm-t is elérő apró virágokból álló fürtvirágzatát.
  • Levél: Lándzsa lakú, hosszú levelei szórt állásúak, keskenyek, méregzöld színűek.
  • Származás: Kína, Japán

A nyáriorgona felhasználása és gondozása:

  • Felhasználása: Leginkább nyírott sövényként, valamint szoliter növényként, vagy több fajtát egy csoportba ültetve látványos hatást érhetünk el.
  • Tenyészhely: Kifejezetten napfény kedvelő növény, árnyékban eltorzul, szára felkopaszodik. Talajra nem igényes, szereti a tápdús, jó vízelvezetésű talajt.
  • Gondozása: Mivel a nyáriorgona júniustól hozza virágait, ezért fontos a helyes metszése. Tavasszal, szigorúan a fagyveszély elmúltával lehet elkezdeni a visszavágást. El kell távolítani a beteg, elfagyott ágakat és az előző évi virágokat vissza kell vágni. Így növénynek lesz ideje új hajtásokat hozni, melyeken majd a virágok megjelennek. Az előző évben kihajtott vesszőket kb. arasznyira, a vastagabb ágakat óvatosan vágjuk vissza.
    Nagyon fontos a rendszeres metszés, mert virágokat csak az új hajtásokon hoz, ezért ha nem gondoskodunk megfelelően róla, akkor a bokor idő előtt elöregedik.

Szállítás:

2 vagy 3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni.