Nyáron virágzó mályva sövény

1 986 Ft

A mályva sövény dekoratív, madárbarát megoldás a kert sűrű határolására.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/30cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 4 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A mályva sövény jellemzője

Dekoratív, egyszerűen kezelhető, lombhullató cserje, amelynek látványos, kehely formájú, lilás virágai akkor díszítik kertünk, amikor a többi növény nagy része már elvirágzott. A virágzási időszakon túl sötétzöld színű, kerekded, kissé hegyes és enyhén fogazott szélű levelei, jellegzetes, felfelé törekvő alakja képezi díszítőerejét. Sűrű ágszerkezete és lombja kedves menedéket nyújt a madaraknak. Kifejlett magassága a 2-3 métert éri el, nyírással is könnyen karbantartható, még tapasztalatlan kertészek számára is egyszerűen kezelhető.

A mályva sövény felhasználása

Külső és belső határolásra is kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, inkább természetes stílusú kertekbe ajánlott, illetve mediterrán kertekben is jól mutat. A mályvából sűrű sövényt nevelhetünk, amely kiválóan alkalmas privát szférát biztosító határsövénynek, de akár alacsonyabbra vágva belső osztások kialakítására is használható. Nagyon jól bírja a nyírást, formára vágva modern hatású vagy rendezettebb stílusú kertekbe is elképzelhető. Sűrű szerkezete miatt hatékony szűrő lehet a külső zaj, szél és környezetszennyezés ellen. A legjellemzőbb tulajdonsága azonban kétségkívül a virágainak köszönhető szemetgyönyörködtető díszítőértéke, virágai egyébként emberi fogyasztásra is alkalmasak.

A mályva sövény telepítése

Egy sorban, 50-60 centiméterenként ültessük, nagyon kedveli a napot, de elbírja a félárnyékos helyet is. A talajra nem válogatós, az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, de kifejlett állapotában a vízzel kapcsolatban is igénytelen. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A mályva sövény nyírása

A mályva cserje jól bírja az erős nyírást is, kora tavasszal, rügyfakadás előtt érdemes ezt megtenni, mivel az éves hajtások végén hozza virágait. A meghagyott rügyekből kevesebb, de erőteljes hajtás fejlődik és ezek dús, nagy virágokat adnak. A nyíráshoz éles ollót használjunk.

A mályváról további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, ,

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nyáron virágzó mályva sövény” értékelése elsőként

Áruda információk