Nymphaea ‘Attraction’ – tavirózsa

1 600 Ft

Nymphaea ‘Attraction’ tavirózsa (waterlily) hatalmas levelei közül kibúvó virágok a halványpirostól egészen a sötétbordóig pompáznak.

Kiszerelés: szabadgyökerű (rizómával)

Készleten

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Waterlily - Tavirózsa
Kategória: Címke:

Növény leírása

Nymphaea ‘Attraction’ tavirózsa (waterlily) hatalmas levelei közül kibúvó virágok a halványpirostól egészen a sötétbordóig pompáznak.

  • Alak: Helyigénye legalább 120-150 cm, hogy szét tudjon terülni. Közepes nagyságú medencékhez is ideális.
  • Virág: Fehér színű virágai átlagosan 15-20 cm nagyok, hosszan virágzó fajta. Virágzási időszaka májustól szeptemberig tart.
  • Levél: Nagyságuk kb. 25-30 cm. Az új levelek bronzos színűek, majd szép zöldbe váltanak.
  • Tenyészhely: Maximális vízmélység 150 cm. Ideális vízmélység: 45-90 cm.
   Meleg, napos helyet kedveli, de elviseli a félárnyékot is. Áramló vízben virágjai halványabbak és rövidebb ideig nyílnak. Tápdús talajt szeret és gyökereinek komoly helyigénye van, ezért nagy edényben tartsuk őket, vagy hagyjuk a gyökereit az edényen kívül is fejlődni. Fagytűrő.
  • Nemesítő: Latour-Marliac, 1910

Növény jellemzői

Vízmélység

,

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , ,

Virágszín

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

Kiszerelés

Üdvözlöm a Waterlily-tavirózsa árudámnál!

Tóth Márton vagyok a waterlily.hu alapítója. Télálló tavirózsák termesztésével és gyűjtésével foglalkozom őstermelőként. Közel 20 éve vásároltam az első tövet és rövidesen beleszerettem ezekbe a csodálatos növényekbe, ami nem csoda, hiszen a télálló tavirózsák azon kevés növény közé tartoznak, amik évelők és mégis egész nyáron virágoznak.

Folyamatosan fejlesztem a gazdaságom. Minden évben újabb tavakat készítek, így mostanra már több, mint 3000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkezem, melyben már nem csak télálló-, hanem trópusi tavirózsákat tartok. Tavirózsáim között megtalálhatóak a legújabb hibridek is, melyek nem csak Magyarországon ritkák, hanem világ szinten is. Folyamatosan bővítem a gyűjteményemet és kínálatomat a legújabb hibridekkel és fajtákkal. Több fajtát az országban nálam lehetett először elérni és ezt a fejlődést továbbra is szeretném folytatni.

A tavirózsák mellett beleszerettem a lótuszvirágokba is, melyekből már szintén jelentős gyűjteménnyel rendelkezem.

Mára már nem csak tavakban, hanem dézsák százaiban is tartom a növényeimet.

Csak saját termesztésű növényeket kínálok, így tudom garantálni a minőséget és azt, hogy mindenki az általa kiválasztott fajtát kapja meg. A szezon kezdetétől(ami általában májusban van) a szezon végéig(augusztus-szeptember) kizárólag virággal vagy éppen virágzás előtti bimbóval rendelkező töveket adok ki a kezemből, így mindenki azonnal örömét lelheti a frissen beszerzett növényekben.

A tavirózsák gondozásáról ebből a cikkemből tájékozódhatsz.

Szállítási részletek

Kiszállítás: hétfőtől szerdáig postai kiszállítással (házhozszállítással)

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 300 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 700 Ft

Érdekelhetnek még…