Nymphaea ‘Perry’s Orange Sunset’ – tavirózsa

3 360 Ft

Nymphaea ‘Perry’s Orange Sunset’ tavirózsa (waterlily) nagy méretű növény. A foltos, sötétzöld levelek közül bukkan elő a gyönyörű, barack-színű virág.

Kiszerelés: szabadgyökerű (rizómával)

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Nymphaea ‘Perry’s Orange Sunset tavirózsa (waterlily) nagy méretű növény. A foltos, sötétzöld levelek közül bukkan elő a gyönyörű, barack-színű virág.

  • Alak: Közepes termetű növény.
  • Virág: Barack-színű virága kb. 12 centiméteresek. Májustól szeptemberig virágzik.
  • Levél: Kerek levelei zöldek, foltosak, kb. 15-20 centiméteresek.
  • Tenyészhely: Maximális vízmélység 100 cm. Minimális vízmélység: 40cm.
   Meleg, napos helyet kedveli, de elviseli a félárnyékot is. Áramló vízben virágjai halványabbak és rövidebb ideig nyílnak. Tápdús talajt szeret és gyökereinek komoly helyigénye van, ezért nagy edényben tartsuk őket, vagy hagyjuk a gyökereit az edényen kívül is fejlődni. Fagytűrő.
  • Nemesítő: Perry D. Slocum 1996

További információk

Vízmélység

, ,

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , ,

Virágszín

Szélesség

,

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

Kiszerelés

Üdvözlöm a Waterlily-tavirózsa árudámnál!

Tóth Márton vagyok a waterlily.hu alapítója. Télálló tavirózsák termesztésével és gyűjtésével foglalkozom őstermelőként. Közel 20 éve vásároltam az első tövet és rövidesen beleszerettem ezekbe a csodálatos növényekbe, ami nem csoda, hiszen a télálló tavirózsák azon kevés növény közé tartoznak, amik évelők és mégis egész nyáron virágoznak.

Folyamatosan fejlesztem a gazdaságom. Minden évben újabb tavakat készítek, így mostanra már több, mint 3000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkezem, melyben már nem csak télálló-, hanem trópusi tavirózsákat tartok. Tavirózsáim között megtalálhatóak a legújabb hibridek is, melyek nem csak Magyarországon ritkák, hanem világ szinten is. Folyamatosan bővítem a gyűjteményemet és kínálatomat a legújabb hibridekkel és fajtákkal. Több fajtát az országban nálam lehetett először elérni és ezt a fejlődést továbbra is szeretném folytatni.

A tavirózsák mellett beleszerettem a lótuszvirágokba is, melyekből már szintén jelentős gyűjteménnyel rendelkezem.

Mára már nem csak tavakban, hanem dézsák százaiban is tartom a növényeimet.

Csak saját termesztésű növényeket kínálok, így tudom garantálni a minőséget és azt, hogy mindenki az általa kiválasztott fajtát kapja meg. A szezon kezdetétől(ami általában májusban van) a szezon végéig(augusztus-szeptember) kizárólag virággal vagy éppen virágzás előtti bimbóval rendelkező töveket adok ki a kezemből, így mindenki azonnal örömét lelheti a frissen beszerzett növényekben.

A tavirózsák gondozásáról ebből a cikkemből tájékozódhatsz.

Szállítási részletek

Kiszállítás: a megrendeléseket hetente egyszer, szerdai napon adom át a postai futárszolgálatnak(házhoz szállítással)

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 700 Ft

Érdekelhetnek még…