Nymphaea ‘Wanvisa’ – tavirózsa

3 750 Ft

Nymphaea ‘Wanvisa’ tavirózsa (waterlily) közepes termetű növény. A virágok mindig kétszinűek.

Kiszerelés: szabadgyökerű (rizómával)

Készleten

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Waterlily - Tavirózsa
Kategória: Címkék: ,

Növény leírása

Nymphaea ‘Wanvisa tavirózsa (waterlily) közepes termetű növény. A virágok mindig kétszinűek. Általában rózsaszines-narancsos alapon sárga pettyekkel, azonban néha a sárga foltok akkorák lesznek, hogy a fél/egész virág tiszta sárga lesz. Illatos virágú növény. Díjnyertes.

  • Alak: Közepes termetű növény.
  • Virág: Kétszínű virága kb. 18 centiméteres. Májustól szeptemberig virágzik.
  • Levél: Kerek levelei sötétzöldek, kb. 25 centiméteresek.
  • Tenyészhely: Maximális vízmélység 80 cm. Minimális vízmélység: 30cm.
   Meleg, napos helyet kedveli, de elviseli a félárnyékot is. Áramló vízben virágjai halványabbak és rövidebb ideig nyílnak. Tápdús talajt szeret és gyökereinek komoly helyigénye van, ezért nagy edényben tartsuk őket, vagy hagyjuk a gyökereit az edényen kívül is fejlődni. Fagytűrő.
  • Nemesítő: Nopchai Chainsilpa 2009
Tavirózsák gondozása

Tavirózsák gondozása

A tavirózsák gondozása, igényei, ültetése a termesztő ajánlásával. A télálló tavirózsák olyan évelő növények, melyek az egynyári virágokhoz hasonlóan késő ...
Bővebben

Növény jellemzői

Vízmélység

,

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , ,

Virágszín

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

Kiszerelés

Üdvözlöm a Waterlily-tavirózsa árudámnál!

Tóth Márton vagyok a waterlily.hu alapítója. Télálló tavirózsák termesztésével és gyűjtésével foglalkozom őstermelőként. Közel 20 éve vásároltam az első tövet és rövidesen beleszerettem ezekbe a csodálatos növényekbe, ami nem csoda, hiszen a télálló tavirózsák azon kevés növény közé tartoznak, amik évelők és mégis egész nyáron virágoznak.

Folyamatosan fejlesztem a gazdaságom. Minden évben újabb tavakat készítek, így mostanra már több, mint 3000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkezem, melyben már nem csak télálló-, hanem trópusi tavirózsákat tartok. Tavirózsáim között megtalálhatóak a legújabb hibridek is, melyek nem csak Magyarországon ritkák, hanem világ szinten is. Folyamatosan bővítem a gyűjteményemet és kínálatomat a legújabb hibridekkel és fajtákkal. Több fajtát az országban nálam lehetett először elérni és ezt a fejlődést továbbra is szeretném folytatni.

A tavirózsák mellett beleszerettem a lótuszvirágokba is, melyekből már szintén jelentős gyűjteménnyel rendelkezem.

Mára már nem csak tavakban, hanem dézsák százaiban is tartom a növényeimet.

Csak saját termesztésű növényeket kínálok, így tudom garantálni a minőséget és azt, hogy mindenki az általa kiválasztott fajtát kapja meg. A szezon kezdetétől(ami általában májusban van) a szezon végéig(augusztus-szeptember) kizárólag virággal vagy éppen virágzás előtti bimbóval rendelkező töveket adok ki a kezemből, így mindenki azonnal örömét lelheti a frissen beszerzett növényekben.

A tavirózsák gondozásáról ebből a cikkemből tájékozódhatsz.

Szállítási részletek

Kiszállítás: hétfőtől szerdáig postai kiszállítással (házhozszállítással)

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 300 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 700 Ft

Érdekelhetnek még…