Illatos orgona sövény

4 623 Ft

Az illatos orgona sövény természetes módon határolja le kertedet a külvilágtól.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 4 db

A minimum rendelési mennyiség 2-2,5 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Az orgona sövény jellemzője

Természetes, sűrű, illatos virágokat hozó cserje, amelyből egyszerű, igénytelen sövény hozható létre. Finom illatú virágai április végén-május elején nyílnak, de szív alakú leveleivel, erőteljes ágrendszerével az év többi részében is kiváló sövényt alkot, amíg ősszel el nem hullajtja leveleit. Az orgona átlagos, évi 30-50 centiméteres növekedési ütemmel éri el végleges magasságát, ami akár 6-8 méter is lehet, nyíratlanul 2-3 méter széles.

Az orgona sövény felhasználása

Az orgona sövény természetes hatású, külső határolásra kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, elsősorban vidéki környezetbe, természethű, illetve cottage kertekbe ajánljuk. Virágaival színfoltot hoz a kertekbe tavasszal, és a többi növény nyári virágözönének gyönyörű hátteret biztosít élénkzöld leveleivel a nyári időszakban. Illatos, bugás virágzata nemcsak számunkra kellemes, de a pillangókat is nagy mértékben vonzza, így rovarbarát kertekbe különösen ajánljuk.

Az orgona sövény telepítése

Egy sorban, 60-70 centiméterenként ültessük, napos vagy félárnyékos helyre, árnyékban is megél, de akkor nem hoz sok virágot. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű, enyhén tápdús, lúgos talajt kedveli. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel,, a régi ágak kivágásával fiatalíthatjuk. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

Az orgona sövény karbantartása

Az orgona sövényt könnyű karbantartani, metszést nem igényel, de ha szeretnénk a túlnövését megakadályozni, ezt rendszeres metszéssel megtehetjük, ezzel a virágzást is serkenthetjük. Virágait az elvirágzás után le kell metszeni.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

Magasság

, ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Virágszín

,

Virágzás időszaka

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Illatos orgona sövény” értékelése elsőként

Áruda információk