Örökzöld, árnyéki talajtakaró borostyánból

2 550 Ft

A borostyán nagyon jó árnyéki talajtakaró fák, cserjék alatti területek egész éves sűrű talajtakarására.

  • Összeállítást alkotó fajták: borostyán (Hedera helix)
  • Kiszerelés: 17 cm-es cserépben
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db, kb. 2 nm talaj takarására elegendő.
borostyán talajtakaró
Örökzöld, árnyéki talajtakaró borostyánból 2 550 Ft

A borostyán, árnyéki talajtakaró jellemzője

20-30 cm vastag, terebélyes, örökzöld szőnyeget képez. Terjeszkedés közben legyökerezik. Az első években még lassú növekedés jellemzi, de utána a terjedés üteme felgyorsul, ezért hamar befedi a rendelkezésére álló területet. A túlterjeszkedését vágással tudjuk kordában tartani. Rálépni lehet, de a folyamatos járkálást nem bírja, érdemes ilyenkor lépőköveket elhelyezni. A borostyánról itt találsz további információt.

A borostyán, árnyéki talajtakaró felhasználása

Kiválóan alkalmas fák, cserjék alatti szabad területek takarására, ház északi, árnyékos részén, ahol a gyep nem életképes, gyeppótlásra vagy kisebb rézsűk megfogására is. Ültetési helyéül félárnyékos, árnyékos helyet válasszunk, talaja kezdetben legyen mindig nyirkos, de később már elviseli a hosszabb szárazabb időszakokat is.

A borostyán árnyéki talajtakaró telepítése

A töveket egymástól kb. 25-30cm távolságra célszerű ültetni. A sűrűbb telepítéssel gyorsabban jutunk eredményre. Ezzel a talajtakaróval megfelelő körülmények között kb. 1-2 év alatt már egybefüggő takarást érhetünk el napfény szegényes helyeken is.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Örökzöld, árnyéki talajtakaró borostyánból” értékelése elsőként