Örökzöld, árnyéki talajtakaró kis meténgből

640 Ft

Árnyéki talajtakaró fák, cserjék alatti területek egész éves sűrű talajtakarására.

  • Összeállítást alkotó fajták: kis meténg (Vinca minor sp.)
  • Kiszerelés: 9 cm-es cserépben
  • Minimum vásárlási mennyiség: 24 db, kb. 2 nm talaj takarására elegendő.

 

Jelenleg nem elérhető

A kis meténg, árnyéki talajtakaró jellemzője

10-20 cm vastag terebélyes, örökzöld szőnyeget képez. Terjeszkedés közben legyökerezik, de a terjedés üteme átlagos, jól határok között tartható. Rálépni lehet, de a folyamatos járkálást nem bírja, érdemes ilyenkor lépőköveket elhelyezni. Apró virágai április-májusban virágoznak, ilyenkor különösen szép látványt nyújt.

Az összeállítást alkotó fajtákról itt találsz bővebb információt. Az összeállításban elsősorban az alapfajt tesszük bele, de készlettől függően megjelenhetnek benne más fajták is.

A kis meténg, árnyéki talajtakaró felhasználása

Kíválóan alkalmas fák, cserjék alatti szabad területek takarására, ház északi, árnyékos részén, ahol a gyep nem életképes, gyeppótlásra vagy kisebb rézsűk megfogására is. Félárnyékos, párás helyet kedveli, a napon gombásodásra hajlamos. A kis télizöld meténg a félárnyékos, árnyékos helyeket kedveli, épületek árnyékát is tűri.

A kis meténg árnyéki talajtakaró telepítése

Az ajánlott ültetési sűrűség 9-12 db/m2. A sűrűbb telepítéssel gyorsabban jutunk eredményre. Ezzel a talajtakaróval megfelelő körülmények között kb. 1-2 év alatt már egybefüggő takarást érhetünk el.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

,

Díszítő érték

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Örökzöld, árnyéki talajtakaró kis meténgből” értékelése elsőként

Áruda információk