Összeállítások talajtakaráshoz

Ebben a szekcióban kész megoldásokat találsz nagy felületek, rézsűk, vagy fák alatti területek talajtakarásra. Nagy kiszerelésben, kedvező áron a legjobb fajtákból válogathatsz.

liriope-muscari-big-blue-talajtakaro_florapont
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Talajtakarók a kertben

Ha egy terület fedetlenül marad a kertben, akkor azt előbb vagy utóbb belepik a gyomnövények. A nagy szabadon lévő sík terület befedésére az általánosan alkalmazott megoldás a fű, de a növényzet között vagy a rézsűkön ez nem használható, mert nem karbantartható. Talajtakaró évelőkkel a növények közötti füvesítést és mulcsozást tudjuk kiváltani, míg a rézsűkön a gyorsan fejlődő alacsony cserjék, a meredek rézsűkön pedig a tarackoló cserjék jelentenek hosszútávon is jó megoldást.

Talajtakaró növények kiválasztása

Talajtakaró növények esetében az alapszempont nem elsősorban a dekoráció, hanem hogy olyan sűrű és gyors takarást biztosítson, ami meggátolja a gyomosodást és rézsű esetén az eróziót. Éppen ezért a kínáltaunkat nem a virágzásukra, hanem ezen adottságukra helyzetük a hangsúlyt. A gyors és tartós növekedéshez fontos, hogy az adottságnak megfelelő fajtát válasszunk, amit nem kell utána nyírni, metszeni stb.

A talajtakaró növények telepítése

A rendelendő minimális mennyiség minden esetben 2 négyzetméter talaj takarására elegendő darabszámot mutat, de ettől kezdve egyesével is növelheted a szükséges mennyiséget. A javasolt mennyiség a gyors eredményhez elengedhetetlen. A talajtakaró-összeállításainkhoz a növényeket egész évben telepíthető konténeres kiszerelésben szállítjuk.

Ha 15 m2-nél nagyobb felületet szeretnél befedni, akkor vásárlás előtt kérd vevőszolgálatunk egyedi ajánlatát. A kész összeállításokon kívül dekoratívabb fajtákat keresel, akkor itt tudsz válogatni növényeket.

Talajtakarási módszerekről ebben a cikkben találsz további ötleteket.