Paeonia lactiflora ‘Green Halo’ – lágyszárú bazsarózsa

7 350 Ft

A népszerű Paeonia lactiflora ‘Green Halo’ – lágyszárú bazsarózsa egyedi formájú, és különlegesen zöld színű bazsarózsa.

  • Kiszerelés: szabadgyökerű

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A népszerű Paeonia lactiflora ‘Green Halo’ – lágyszárú bazsarózsa egyedi formájú, és különlegesen zöld színű bazsarózsa.

  • Virág: Duplavirágú, különleges színárnyalatú bazsarózsa: a virágfej közepe fehér színű, amit zöldes árnyalatú szirmok vesznek körbe. Enyhén illatos, igen dekoratív bazsarózsa. Tavasz közepe felé virágzik.
  • Magasság: Kb. 70-80 cm.
  • Alak: Évről évre egyre erőteljesebb bokrot képez, késő ősszel a növény visszahúzódik.
  • Levél: Levélzete látványos, 9-13 szegmensre tagolt, ezért késő őszig kertünk dísze lehet. Levélzete tél előtt besárgul és elhal.
  • Tenyészhely: Napos fekvést, tápdús, jó vízáteresztésű talajt igényel, de elviseli az árnyékosabb és szárazabb körülményeket is.
  • Ültetési időszak: A szabadgyökerű példányokat ősszel a fagyok beálltáig, vagy azok elmúltával késő télen, kora tavasszal ültetheted. A szabadgyökerű bazsarózsa helyes ültetéséről az Inspirációk>Kertészeti ismeretek fül alatt olvashatsz itt.
  • Felhasználás: Évelő- és vegyes ágyások, borderek karakteres központi növényeként telepítsük. Kiváló vágóvirágnak.

További információk

Magasság

60-80 cm

Szélesség

60-80 cm

Díszítő érték

illatos, virággal díszítő, karakteres levelű

Virágzás időszaka

tavasz köz, tavasz vége

Virágszín

fehér, zöld

Virágméret

nagyvirágú, teltvirágú

Növekedési ütem

átlagos növekedés

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj, átlagos kerti talaj

Vízigény

átlagos vízigényű, szárazságtűrő

Hidegtűrő képesség

-15 C alatt

Kiszerelés

Tom-Kert

A fás szárú peóniáim3 éves oltványok, 2-3 ágasak. A lágyszárú peóniák 2-5 szem közöttiek, az Itoh fajták általában 3-5 szemesek, de egyesek akár 5+ is lehetnek. A szabadgyökerű peóniák tavaszi rendelhetősége és szállítása időjárásfüggő, legkésőbb március végéig lehetséges. A bazsarózsák fő ültetési szezonja az ősz és télen fagymentes időben.

 

Szállítási részletek

A készleten lévő növényeimet a megrendeléstől számított 7-10 nap belül postai futárral szállíttatjuk ki, elsősorban újrahasznosított dobozokban.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 800 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 500 Ft

Érdekelhetnek még…