Paeonia officinalis ‘Rosea Plena’ – kerti bazsarózsa

3 760 Ft

A díjnyertes Paeonia officinalis ‘Rosea Plena’ – kerti bazsarózsa igen korai virágzású, élénk rózsaszínű, telt virágú peónia. A kerti bazsarózsák igen hasonlítanak a lágyszárúakhoz, azonban virágzási időszakuk korábbra esik.

  • Kiszerelés: 17 cm-es ültetőedényben

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A díjnyertes Paeonia officinalis ‘Rosea Plena’ – kerti bazsarózsa igen korai virágzású, élénk rózsaszínű, telt virágú peónia. A kerti bazsarózsák igen hasonlítanak a lágyszárúakhoz, azonban virágzási időszakuk korábbra esik.

  • Virág: Telt virágú, rózsaszínű. Élénk színvilága a virágzás végére elhalványodik. Kellemesen illatos. Virágzási időszaka késő tavasszal vagy kora nyáron kezdődik, bőségesen  virágzik.
  • Alak: Magassága kb. 80-90 cm, évről évre egyre erőteljesebb bokrot képez, késő ősszel a növény visszahúzódik.
  • Levél: Levélzete látványos, 9-13 szegmensre tagolt, ezért késő őszig kertünk dísze lehet. Levélzete tél előtt besárgul, és elhal.
  • Tenyészhely: Napos fekvést, tápdús, jó vízáteresztésű talajt igényel, de elviseli az árnyékosabb és szárazabb körülményeket is.
  • Ültetési időszak: A konténeres, erős gyökérzettel rendelkező példányokat egész szezonban biztonsággal ültetheted. Részletes tanácsokat konténeres növények helyes ültetéséről az Inspirációk< Kertészeti ismeretek fül alatt olvashatsz itt.
  • Felhasználás: Évelő- és vegyes ágyások, borderek karakteres központi növényeként telepítsük. Kiváló vágóvirágnak, méh- és rovarbarát kertbe.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk