Parthenocissus tricuspidata ‘Diamond Mountains’ syn. Korea – repkény vadszőlő

5 700 Ft

Parthenocissus tricuspidata ‘Diamond Mountains’ – repkény vadszőlő nagyon szép, cseh fajta. Levelei nyáron sötétzöldek, durván fogazottak, háromkaréjosak, ősszel sötét-lila színűvé változnak.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Parthenocissus tricuspidata ‘Diamond Mountains’ – repkény vadszőlő nagyon szép, cseh fajta. Levelei nyáron sötétzöldek, durván fogazottak, háromkaréjosak, ősszel sötét-lila színűvé változnak.

 • Alak: Fás szárú, télálló kúszócserje, 4-5 méter magasra is felkapaszkodik a kacsai végén lévő tapadókorongok segítségével. Évente 1 méterrel nő.
 • Virág: Júniusban nyíló ernyőszerű, sárgás-zöldes virágait a méhek nagyon kedvelik.
 • Levél: A háromkaréjos levelek zöld színűek, fényesek, ősszel sötét-lila színben játszanak.
 • Származási hely: Nyugat-Ázsia
 • Tenyészhely: A tapadó vadszőlő nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
 • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas.
 • Gondozása: Gyorsan, erőteljesen növekedik, ezért metszéssel kell kordában tartani. Alakítani, valamint elöregedett és elhalt hajtásait eltávolítani tél végén, kora tavasszal lehet.
  Ha valamiért úgy döntenénk, hogy szeretnénk eltávolítani a befuttatott felületről, akkor ne essünk neki a növénynek, mivel a kacsok által kibocsátott kalcium karbonát segítségével, nagyon erősen kapaszkodik a falra, vagy kerítésre. Célravezetőbb, ha elvágjuk a növény gyökerét és megvárjuk, míg a tapadókorongok funkciója megszűnik. Ezt követően könnyebben eltávolítható a növény.
 • Tél elején az érett bogyók a madarak kedvelt tápláléka, ami az embereknek mérgező!

 

Szállítási feltételek

A növényeket főszezonban (áprilistól szeptemberig) heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben szerezzük be. Mivel a növények külföldről érkeznek, a szállítási határidő 21-28 nap, kérjük, ezt vedd figyelembe megrendelésed leadásakor. Főszezonon kívül a beérkezett megrendeléseket kéthetenként továbbítjuk a beszállító partnernek.
Megrendelésed utánvéttel is leadhatod. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik.
Előfordulhat, hogy a növények mérete a szezon korai és késői szakaszában – fajtától függően – nem érik el a leírásban szereplő méretet. A növények ettől még egészségesek, erőteljes gyökérzettel rendelkeznek, és tavasszal új hajtásokat hoznak majd.


 

Visszatérítési feltételek

Törekszünk arra, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, ami csak később, a virágzás során derül ki. Reklamációdat fénykép kíséretében emailben juttathatod el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növény saját költségünkre kicseréljük azt, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk