Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’ – repkény vadszőlő

3 772 Ft

Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’ – repkény vadszőlő levelei nyáron sötétzöldek, kb. 15 cm nagyságúak, durván fogazottak, háromkaréjosak, ősszel kármin-piros színűvé változnak. Díjnyertes növény.

Kiszerelés: konténer, 3 literes, 60/80 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Parthenocissus tricuspidata ‘Veitchii’ – repkény vadszőlő levelei nyáron sötétzöldek, kb. 15 cm nagyságúak, durván fogazottak, háromkaréjosak, ősszel kármin-piros színűvé változnak. Díjnyertes növény. Japán vadszőlő, háromkaréjú vadszőlő, repkényszőlő és tapadókorongos vadszőlő elnevezéssel is illetik.

 • Alak: Fás szárú, télálló kúszócserje, 10-20 méter magasra is felkapaszkodik a kacsai végén lévő tapadókorongok segítségével. Évente 1 méterrel nő. Kifejlett méretét 5-10 év alatt éri el.
 • Virág: Júniusban nyíló ernyőszerű, sárgás-zöldes virágait a méhek nagyon kedvelik.
 • Levél: A háromkaréjos levelek zöld színűek, fényesek, ősszel piros színben játszanak.
 • Származási hely: Nyugat-Ázsia
 • Tenyészhely: A tapadó vadszőlő nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
 • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas.
  Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 170-200 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor 5-6 db növényt kell elültetnie, 170-200 centiméterenként egymástól.
 • Gondozása: Gyorsan, erőteljesen növekedik, ezért metszéssel kell kordában tartani. Alakítani, valamint elöregedett és elhalt hajtásait eltávolítani tél végén, kora tavasszal lehet.
  Ha valamiért úgy döntenénk, hogy szeretnénk eltávolítani a befuttatott felületről, akkor ne essünk neki a növénynek, mivel a kacsok által kibocsátott kalcium karbonát segítségével, nagyon erősen kapaszkodik a falra, vagy kerítésre. Célravezetőbb, ha elvágjuk a növény gyökerét és megvárjuk, míg a tapadókorongok funkciója megszűnik. Ezt követően könnyebben eltávolítható a növény.
 • Tél elején az érett bogyók a madarak kedvelt tápláléka, ami az embereknek mérgező!

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk