Pear®- ehető rózsa

4 690 Ft

Ehető rózsa, lágy rózsaszín, körte ízű, igen illatos, dúsan virágzó. Konténerbe is alkalmas.

 • Kiszerelés: szabadgyökerű
 • Rendelhető: 2024 júliustól
 • Áruda: Rózsaland
(1 vásárlói értékelés)

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Milyen fejlettségű rózsát kapok?

A szabadgyökerű rózsa fejlettségét az ágak száma és a gyökér hossza határozza meg.

Az általunk forgalmazott rózsatövek a legjobb, azaz „A” minőségűek. Ez azt jelenti, hogy legalább 2 éves, szabadföldben nevelt, erőteljes, minimum 30 cm hosszú gyökérzetű példányokat küldünk.

A tövek legalább 3 ágasak, de az ágak erőssége és sűrűsége már fajtafüggő, a legerősebb ágrendszere a futórózsáknak van, a legvékonyabb pedig a miniatűr rózsáknak. A Rózsaland rózsáit az ültetéshez előkészítve szállítjuk, további metszést nem igényelnek.

Biztonságos a szabadgyökerű rózsa ültetése?

A Rózsaland által forgalmazott fejlett és egészséges szabadgyökerű rózsák ültetése a növény szállításának idején teljesen biztonságos. Ez tavasszal március, ősszel november, ill. december eleje. Az ültetést körültekintően elvégezve biztosan megerednek a rózsák. Kövesd az útmutatónkat, amelyet a dobozban is elhelyezünk. Szabadgyökerű rózsa ültetése

A kézhez kapott rózsát maximum 2-3 napig tárolhatod az eredeti csomagolásban hűvös, párás helyen!

Étkezési célra kifejezetten alkalmas, ehető virágú, közepes méretű halvány rózsaszín bokorrózsa. Fürtökben és szólóban folyamatosan hozza rengeteg virágját. Kompakt növekedésű, ezért nagyobb konténerbe, balkonra ideális. Igen egészséges, ellenálló fajta, biotermesztésre is alkalmas. A legintenzívebb ízt akkor érjük el, ha a a félig vagy teljesen kinyílt virágokat kora reggel takarítjuk be. Frissen a legízletesebb, de a szirmok hűtőben kb. 10 napig eltarthatók.

 • Alak: bokros
 • Magassága: 60-70 cm
 • Virág: 8 cm, dupla, halvány krémes rózsaszín. Kandírozásra kifejezetten alkalmas.
 • Illat és íz:  lágy fűszeres illat, körte zamatára emlékeztető édes-savanyú íz
 • Virágzás: folyamatos, bőséges, szólóban vagy nagy fürtökben
 • Tenyészhely: félárnyékos, de meleg
 • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
 • Ellenállóság : kitűnő
 • Növényigény (1 nm): 4-5 tő
 • Nemesítő: Pheno Geno

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Rózsaland

Rendelési időszak

Szabadgyökerű rózsáinkat a tavaszi időszakban január végétől március végéig tudod megvásárolni, illetve július közepétől október végéig.

Szállítási határidők

A kiszállításokat az ültetési időhöz igazítjuk, amely erősen időjárásfüggő. A tavaszi szezonban általában március vége-április eleje, az őszi szezonban november első fele-közepe. A szállítás várható idejét a megrendelést visszaigazoló emailben is megtalálhatod, de a csomagolás előtt külön értesítőt küldünk.

Szállítási díjak

szabadgyökerű rózsák rendelésenként 2.390 Ft mennyiségtől függetlenül
szabadgyökerű rózsafák 1-4 db 3690 Ft /rendelés
szabadgyökerű rózsafák 5 db-tól 4290 Ft /rendelés
Ha együtt rendelsz szabadgyökerű rózsát és rózsafát, akkor a rózsafák szállítási díja lép érvénybe.

Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésben, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Fizetési módok

100.000 Ft értékig a hosszú rendelési időszak miatt utánvétes fizetést is választhatsz.

Szállítási mód

A rózsáinkat szabadgyökerű kiszerelésben, fólia csomagolásban szállítjuk ki az MPL futárszolgálattal. A rózsák a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, így a kiszállítást gond nélkül átvészelik, de a kézhezvételtől számítva legfeljebb egy-két napot maradhatnak a fóliában hűvös helyen. Kövesd a csomagban található útmutatót.


 

Visszatérítési feltételek

A rózsatövekre fajtagaranciát biztosítunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. A szabadgyökerű rózsák megeredéséhez különösen fontos, hogy a kiültetés a szállítás során küldött ültetési útmutatónak megfelelően történjen! Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Nemesítő

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , , ,

Virágszín

Hidegtűrő képesség

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Pear®- ehető rózsa termékről 1 értékelés

 1. Rácz Péter

  Teszteltük. Hosszúkás cserépbe ültettük, ahol azóta is jól érzi magát, bár tápanyagot és vizet is kap bőséggel. Már az első évben virágzott, és elbűvölt mindenkit illatával, visszafogott halvány rózsaszín-barackos árnyalatú virágkelyheivel. A második évben a virágzatának teltsége változó, néha tömöttebb fejek is megjelennek a bokron. Kóstolás eredménye: roppanós szirom, enyhe, nem tolakodó íz, remek saláta feltétnek is. Ínyenceknek!

Mondd el a véleményed

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz