Bazsarózsa - fás szárú (Paeonia suffruticosa)

A fásszárú bazsarózsákat nem csak az egzotikumot kedvelőknek és gyűjtőknek ajánljuk, hanem mindazoknak, akik erős ellenálló levelükkel és kérgükkel is hosszan dekoráló középmagas cserjét keresnek kertjükbe. Ideális cserjecsoportokba, évelőágyások hátterébe, de szoliter cserjének is jó választás.

A fás szárú bazsarózsákat szabadgyökerű kiszerelésben, kedvező áron, olcsó szállítással tudod megvásárolni szeptembertől az ideális ültetési időszakban. Az őszi-téli időszakban telepítve biztos megeredésre számíthatsz, ezért kezdők is belevághatnak.

Virág: Általában nagy méretű, tömött vagy egyszerű, változatos színű sokszor illatos virágjuk miatt ültetjük, de díszítőértékénél meg kell említenünk levélzetét és kérgét is, mellyel télen nyújtanak izgalmas látványt.
Alak: Középmagas cserjék, sokuk szélessége nagyobb mint magasságuk. Kifejlett méretük általában kb. 80-150 cm közötti. Kifejezetten lassan nőnek, ezért évekbe telik, amíg elérik a végleges magasságukat.
Levélzet: Erőteljes, vékony, szerteágazó ágaikon sűrű, szeldelt levélzetet növesztenek, amik a virágzás után is gyönyörűen mutat a kertben.
Tenyészhely: Általában napos fekvést igényelnek, félárnyékos helyen virágzásuk gyengébb és fejlődésük lassabb lesz.
Talaj: A tápanyagban dús talajt kedvelik igazán. Elviselik a szárazabb körülményeket, ezért kevésbé intenzíven fenntartott kertekbe is bátran ültethetjük.
Felhasználása: Kitűnően mutat egyedül vagy csoportosan, virágágyásokban, cserjecsoportokban.

Fás szárú bazsarózsák mellett  télen visszahúzódó, csodás lágyszárú és ITOH hibridekkel is díszítheted a kertedet:

Bővebb leírás