Picea abies ‘Nidiformis’ – törpe fészekluc

5 448 Ft

A Picea abies ‘Nidiformis’ – törpe fészekluc lassú növekedésű törpe változat, alakja leginkább fészekhez hasonlít. Hajtásai körkörösen, laposan nőnek.

 • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
 • Szállítás: kb. 10-14 munkanap
 • Áruda: Magyar cserjék és évelők
picea-abies-nidiformis-törpe-fészekluc
Picea abies 'Nidiformis' - törpe fészekluc 5 448 Ft

A Picea abies ‘Nidiformis’ – törpe fészekluc lassú növekedésű törpe változat, alakja leginkább fészekhez hasonlít. Hajtásai körkörösen, laposan nőnek.

 • Alak: lassú növekedésű törpe változat, alakja leginkább fészekhez hasonlít. Hajtásai körkörösen, laposan nőnek. 90-120 cm magas, 180-240 cm széles.
 • Levél: Hajtásai körkörösen, laposan nőnek. Tűlevelei aprók, fényeszöldek. A hajtásvégeken sok fahéjbarna rügy van.
 • Termés: porzós tobozai kisméretűek.
 • Származás: Hazánkban is őshonos.
 • Felhasználása: Sziklakertekbe, sírokra, kőedényekbe ültessük.
 • Tenyészhely:igazán szépen napos, világos vagy félárnyékos helyen fejlődik. Jó szárazságtűrő, de fiatalon meghálálja a rendszeres öntözést.
 • Gondozása: Fiatal korában rendszeresen öntözzük,
 • Betegségei: Betegségekre és kártevőkre nem érzékeny.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Picea abies ‘Nidiformis’ – törpe fészekluc” értékelése elsőként

Áruda információk