Prunus laurocerasus ‘Antonius®’ – babérmeggy

1 334 Ft

Prunus laurocerasus ‘Antonius®’ – babérmegy a babérmeggyek között az egyik sláger, mivel az átlagosnál gyorsabb növekedése révén hamar dús, örökzöld takarást hozhatunk létre kertünkben, de szoliter növénynek is kiváló választás.

  • Kiszerelés:  9 cm-es ültetőedényben
  • Rendelhető mennyiség: minimum 3 db

 

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Antonius®’ – babérmegy a babérmeggyek között az egyik sláger, mivel az átlagosnál gyorsabb növekedése révén hamar dús, örökzöld takarást hozhatunk létre kertünkben, de szoliter növénynek is kiváló választás. Fiatal hajtása és levele barnásvörös. Magyar fajta, Józsa Miklós nemesítése.

  • Alak: gömb formájú szabályos növekedésű, sűrű ágrendszerű cserje, 2-3 méter magasra is megnő.
  • Levél: Örökzöld, nagy 10-12 cm hosszú és 4-6 cm széles, fényes, középzöld. Fiatal hajtása és levele barnásvörös.
  • Virág: Illatos fehér, felfelé növő csomókban jelenik meg április-májusban. A termése kezdetben piros, éretten fekete bogyó.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban és árnyékban is jól fejlődik, szinte minden kerti talajban megél, átlagos vízigényű.
  • Felhasználása: Nyírás nélkül nagyméretű bokornak háttérben, vagy magasabb sövénynek. Nyírható.
  • Gondozása: Betegségekkel szemben a babérmeggyek közül az egyik legellenállóbb.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

, ,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Józsa Katalin arcképJózsa Katalin vagyok, az InnoFlora évelőkertészet tulajdonosa. Szombathelyen kertészcsaládban születtem, itt dolgozom évelőkertészként, három fiam van. Család, munka, kert, barátság. Ezek a legfontosabbak a számomra. Az évelő növényekből összeállított kiskerteket termesztési tapasztalatok alapján úgy válogattam össze, hogy a terv szerint elültetett növények évekig jól érezzék magukat egymás társaságában, így a kerttulajdonosnak sok öröme legyen benne. A növényeinknek se mindegy, hogy ki mellett élnek évekig!

Évelő növény összeállításainkban színek, formák és ökológiai igények harmonizálásával szeretnénk ötleteket adni egy-egy kis kertrész kialakításához. Ezeket időről időre frissítjük, hogy mindig legyen valami új, érdekes, színes ajánlatunk.

Teljes kínálatomat ITT tudod megnézni!

Szállítási részletek

A megrendelt növényeket a kertészetemben termesztem. Az adott héten vasárnap éjfélig beérkezett rendeléseket a következő hétfőn összesítem, összekészítjük, csomagoljuk és szerdán adom át a GLS futárszolgálatnak, a kiszállítás az azt követő napokon történik. Így a szállítási határidő a rendelés befizetését követő maximum 12 nap.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 3 556 Ft
Áruda maximum szállítási díja 7 112 Ft

Érdekelhetnek még…