Prunus laurocerasus ‘Kleopátra®’ – babérmeggy

1 334 Ft

Prunus laurocerasus ‘Kleopátra®’ – babérmegy érdekessége, hogy kihajtáskor vöröses árnyalatban pompázik, és ebből színeződik zöldre

  • Kiszerelés:  9 cm-es ültetőedényben
  • Rendelhető mennyiség: minimum 2 db

 

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Kleopátra®’ – babérmegy a babérmeggyek között az egyik sláger, mivel az átlagosnál gyorsabb növekedése révén hamar dús, örökzöld takarást hozhatunk létre kertünkben, de szoliter növénynek is kiváló választás. Érdekessége, hogy kihajtáskor vöröses árnyalatban pompázik, és ebből színeződik zöldre. Magyar fajta, Józsa Miklós nemesítése.

  • Alak: gömb formájú szabályos növekedésű, sűrű ágrendszerű cserje, 1-1,5 méter magasra is megnő.
  • Levél: Örökzöld, nagy 10-12 cm hosszú és 4-6 cm széles, fényes, középzöld. Érdekessége, hogy kihajtáskor vöröses árnyalatban pompázik, és ebből színeződik zöldre
  • Virág: Sárgás-fehér, felfelé növő csomókban jelenik meg április-májusban. A termése kezdetben piros, éretten fekete bogyó.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban és árnyékban is jól fejlődik, szinte minden kerti talajban megél, átlagos vízigényű.
  • Felhasználása: Nyírás nélkül nagyméretű bokornak háttérben, vagy magasabb sövénynek. A metszést, nyírást jól tűri, könnyen megújul.
  • Gondozása: Betegségekkel szemben a babérmeggyek közül az egyik legellenállóbb.

További információk

Magasság

Szélesség

3-4 méter

Díszítő érték

, ,

Fényigény

, ,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

gyors növekedésű

Hidegtűrő képesség

-15 C alatt

Kiszerelés

Józsa Katalin arcképJózsa Katalin vagyok, az InnoFlora évelőkertészet tulajdonosa. Szombathelyen kertészcsaládban születtem, itt dolgozom évelőkertészként, három fiam van. Család, munka, kert, barátság. Ezek a legfontosabbak a számomra. Az évelő növényekből összeállított kiskerteket termesztési tapasztalatok alapján úgy válogattam össze, hogy a terv szerint elültetett növények évekig jól érezzék magukat egymás társaságában, így a kerttulajdonosnak sok öröme legyen benne. A növényeinknek se mindegy, hogy ki mellett élnek évekig!

Évelő növény összeállításainkban színek, formák és ökológiai igények harmonizálásával szeretnénk ötleteket adni egy-egy kis kertrész kialakításához. Ezeket időről időre frissítjük, hogy mindig legyen valami új, érdekes, színes ajánlatunk.

Teljes kínálatomat ITT tudod megnézni!

Szállítási részletek

A megrendeléseket szerdai napokon adom át a GLS futárszolgálatnak, a kiszállítás az azt követő napokon történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 3 112 Ft

Érdekelhetnek még…