Prunus spinosa – kökény

1 980 Ft

A Prunus spinosa – kökény lassú növekedésű, alacsony lombhullató, szúrós cserje.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Prunus spinosa – kökény lassú növekedésű lombhullató, tüskés, terjedő tövű cserje, kiváló, áthatolhatatlan sövény ültehető belőle.

  • Alak: Tüskés ágakkal rendelkező, 3-4 méter magas lombhullató cserje vagy kisebb fácska. Növekedése szabálytalan. Lassú növekedésű, hosszú életű. A rövid hajtások tövisben végződnek.
  • Virág: Áprilisban hozza fehér, nektárban gazdag virágait. 1-1,5 cm átmérőjűek, fehérek, ötszirmúak és a lombfakadás előtt nyílnak.
  • Levél: Kis méretű levelei szórt állásúak, egyszerűek, elliptikusak vagy lándzsásak, szélük aprón fűrészes-csipkés, fonákjuk rendszerint molyhos.
  • Termés: Termése apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes ízű lesz.
  • Származás: Európa, Észak-Afrika, Kis-Ázsia
  • Felhasználása: Más tövises vagy tüskés cserjékkel együtt kiváló élő sövényt ad, remek választás rézsűk megkötésére is. A kökényt felhasználják a gasztronómiában (dzsemek, zselék, likőrök), gyógyászatban (virágját, termését), dísznövényként és a fa iparban (sétapálcák, szerszámok készítésére).
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Jó vízgazdálkodású talajban jól érzi magát. igénytelen, fagyokat jól tűrő növény.
  • Gondozása: Nem igényel metszést, de alkalmanként érdemes a koronáját ritkítani.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést főszezonban heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban (június 15-től augusztus 15-ig) 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidő főszezonban a rendelés befizetésétől számított 7-14 nap, nyári szezonban 14-21 nap. Heti beszerzések esetén a megrendelések zárása minden kedd éjfélkor történik. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején kerülnek kiszállításra. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…