Pulmonaria ‘Trevi Fountain’ – tüdőfű

1 994 Ft

Pulmonaria ‘Trevi Fountain’ – tüdőfű alacsonyabb termetű évelő növény. Hullámos szélű, ezüstös színű, hegyes leveleit fehér pettyek díszítik, áprilistól kezdve pedig apró tölcsér formájú virágokat hoz.

 • Kiszerelés: 14 cm-es ültetőedényben
 • Rendelhető: 2024 tavasz
 • Áruda: Magyar cserjék és évelők

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Pulmonaria ‘Trevi Fountain’ – tüdőfű alacsonyabb termetű évelő növény. Hullámos szélű, ezüstös színű, hegyes leveleit fehér pettyek díszítik, áprilistól kezdve pedig apró tölcsér formájú, kék virágokat hoz.

 • Alak: 40 cm magas, alacsonyabb termetű évelő növény. Bokros habitusú, elsősorban talajtakarásra alkalmas dísznövény.
 • Virág: áprilistól kezdve pedig apró tölcsér formájú virágokat hoz. A virágok érdekessége, hogy színük eleinte rózsaszín, később kék színűvé válnak.
 • Levél: Hullámos szélű hegyes leveleit fehér pettyek díszítik.
 • Tenyészhely: Jó árnyéktűrő képességű növény, árnyékos és félárnyékos helyre egyaránt ültethető, bár utóbbi az ideális.
 • Talaj: Szereti a nedves, tápanyagokban gazdag talajt.
 • Betegségei: Kártevőkre és betegségekre nem érzékeny, egyedül a lisztharmat okozhat problémát.
 • Felhasználása: Mérete miatt leginkább sziklakertekbe érdemes ültetni, itt érvényesül legjobban különleges szépsége.
 • Gondozása: ha erősen visszametsszük, újabb levelek fejlesztésére ösztönözzük.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pulmonaria ‘Trevi Fountain’ – tüdőfű” értékelése elsőként

Áruda információk