Pulsatilla vulgaris – nyugati kökörcsin

1 035 Ft

A Pulsatilla vulgaris – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág.

 • Kiszerelés: 9 cm-es ültetőedényben
 • Rendelhető 2024 tavasz
 • Áruda: Floranna

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Pulsatilla vulgaris – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág.

 • Alak: 20-30 cm magas, bokros növekedésű, tőlevélrózsás.
 • Virág: Kora tavasszal nyílnak 5-7 cm átmérőjű harang alakú fehér selymes-szőrös virágai. A bimbót, a virágkelyhet, a szárait ezüstös szőr borítja.
 • Levél: Levelei erősen szeldeltek, és tőlevélrózsát alkotnak, a tőlevélrózsa között növekszik maximum 40 centisre a szár, melynek végén nyílik a harang alakú csinos virág.
 • Származási hely: Észak-Nyugat Európa
 • Tenyészhely: Napos fekvésben, átlagos, de nagyon jó vízáteresztő képességű talajon érzi jól magát, ugyanakkor a félárnyékot is elviseli.
 • Talaj: Laza, kavicsos, közepes táperejű talajt kedvel.
 • Felhasználása: Sziklakertbe, alacsony évelőágyásba hagymásokkal együtt a Pulsatilla vulgaris elbűvölően, bájos, üde tavaszi színfoltja minden kertnek vagy akár cserépbe ültetve, minden erkélynek és terasznak is.
 • A frissen leszakított növény mérgező. A benne lévő irritáló olaj azonban rövid életű, ha a növényt megszárítják, már nem mérgez, a protoanemonin gyorsan ártalmatlan vegyületté bomlik, a szárított növény legtöbb részében van valamilyen gyógyhatású anyag.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 5 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási díjak

1-3 db növény: 2400 Ft
4-6 db növény: 2850 Ft
7-15 db növény: 3350 Ft
15-30 db növény: 3850 Ft
30 db növény felett: INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, az évelők általában 9-15cm méretű edényben, a pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt védjük , így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

Hidegtűrő képesség

Talajigény

Vízigény

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pulsatilla vulgaris – nyugati kökörcsin” értékelése elsőként

Áruda információk