Pulsatilla vulgaris ‘Papageno’ – nyugati kökörcsin

720 Ft

A Pulsatilla vulgaris ‘Papageno’ – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág.

  • Kiszerelés: 9×9 cm-es cserépben
  • Rendelhető mennyiség: minimum 3 db

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Pulsatilla vulgaris ‘Papageno’ – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág.

  • Alak: 20-30 cm magas, bokros növekedésű, tőlevélrózsás.
  • Virág: Kora tavasszal nyílnak 5-7 cm átmérőjű harang alakú fehér selymes-szőrös virágai. A bimbót, a virágkelyhet, a szárait ezüstös szőr borítja.
  • Levél: Levelei erősen szeldeltek, és tőlevélrózsát alkotnak, a tőlevélrózsa között növekszik maximum 40 centisre a szár, melynek végén nyílik a harang alakú csinos virág.
  • Származási hely: Észak-Nyugat Európa
  • Tenyészhely: Napos fekvésben, átlagos, de nagyon jó vízáteresztő képességű talajon érzi jól magát, ugyanakkor a félárnyékot is elviseli.
  • Talaj: Laza, kavicsos, közepes táperejű talajt kedvel.
  • Felhasználása: Sziklakertbe, alacsony évelőágyásba hagymásokkal együtt a Pulsatilla vulgaris elbűvölően, bájos, üde tavaszi színfoltja minden kertnek vagy akár cserépbe ültetve, minden erkélynek és terasznak is.
  • A frissen leszakított növény mérgező. A benne lévő irritáló olaj azonban rövid életű, ha a növényt megszárítják, már nem mérgez, a protoanemonin gyorsan ártalmatlan vegyületté bomlik, a szárított növény legtöbb részében van valamilyen gyógyhatású anyag.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Virágméret

Virágszín

Fényigény

Hidegtűrő képesség

Talajigény

Vízigény

Kiszerelés

Áruda információk