Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ – nyugati kökörcsin

720 Ft

A Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág, virágai 6-8 cm átmérőjűek, sötétrózsaszínűek.

  • Kiszerelés: 9×9 cm-es cserépben
  • Rendelhető mennyiség: minimum 3 db

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ – nyugati kökörcsin kora tavasszal nyíló, kistermetű, különleges megjelenésű virág, virágai 6-8 cm átmérőjűek, sötétrózsaszínűek.

  • Alak: 20-30 cm magas, bokros növekedésű, tőlevélrózsás.
  • Virág: Kora tavasszal nyílnak 5-7 cm átmérőjű harang alakú rózsaszín selymes-szőrös virágai. A bimbót, a virágkelyhet, a szárait ezüstös szőr borítja.
  • Levél:Levelei erősen szeldeltek, és tőlevélrózsát alkotnak, a tőlevélrózsa között növekszik maximum 40 centisre a szár, melynek végén nyílik a harang alakú csinos virág.
  • Származási hely: Észak-Nyugat Európa
  • Tenyészhely:Napos fekvésben, átlagos, de nagyon jó vízáteresztő képességű talajon érzi jól magát, ugyanakkor a félárnyékot is elviseli.
  • Talaj: Laza, kavicsos, közepes táperejű talajt kedvel.
  • Felhasználása:Sziklakertbe, alacsony évelőágyásba hagymásokkal együtt a Pulsatilla vulgaris elbűvölően, bájos, üde tavaszi színfoltja minden kertnek vagy akár cserépbe ültetve, minden erkélynek és terasznak is.
  • A frissen leszakított növény mérgező. A benne lévő irritáló olaj azonban rövid életű, ha a növényt megszárítják, már nem mérgez, a protoanemonin gyorsan ártalmatlan vegyületté bomlik, a szárított növény legtöbb részében van valamilyen gyógyhatású anyag.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Virágméret

Virágszín

Fényigény

Hidegtűrő képesség

Talajigény

Vízigény

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést főszezonban heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban (június 15-től augusztus 15-ig) 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidő főszezonban a rendelés befizetésétől számított 7-14 nap, nyári szezonban 14-21 nap. Heti beszerzések esetén a megrendelések zárása kedd éjfélkor történik. Az addig fizetett vagy utánvéttel történt megrendelések a következő hét elején kerülnek kiszállításra. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor 20,000 -Ft-os összeghatárig utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft