Punica granatum ‘Dente di Cavallo’ – gránátalma

4 594 Ft

A Punica granatum ‘Dente di Cavallo’ – gránátalma 2-3 méter magas lobhullató, télálló cserje, látványos narancsos-vöröses virágai júniustól szeptemberig virágoznak.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Punica granatum ‘Dente di Cavallo’ – gránátalma 2-3 méter magas lobhullató, télálló cserje, látványos narancsos-vöröses virágai júniustól szeptemberig virágoznak.

  • Alak:  2-3 méter magas lobhullató, télálló, szabálytalan alakú cserje.
  • Virág: Virágai hármasával ülnek az ág csúcsain. Az idősebb növények júniusban, míg a fiatalabbak csak egy hónappal később kezdenek virágozni, illatuk alig érezhető. Egy növényen porzós és/vagy hímnős virágok fejlődnek, de megjelenhetnek még ún. köztes virágok is.
  • Levél: Levelei fényesek, épszélűek, tojásdadok. A mi éghajlati körülményeink között lomhullató.
  • Termés: A díszgránátalmák ritkán teremnek. A Dente di Cavallo termése alma alakú, nagy.
  • Tenyészhely: Napos, meleg, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talajban nem válogat, megnő a sziklás, száraz talajokon is, de meghálálja a jó földet, a trágyát és a gyomtalanítást. Tartós szárazságban és konténerben tartva öntözni is kell.
  • Felhasználása: Kimondottan alkalmas szobanövénynek, dézsában tartva a teraszon a legszebb. Házfal közelébe, vagy a kert védett zugába érdemes elültetni.
  • Betegségei: Kártevője a levéltetű.

További információk

Magasság

Szélesség

2-3 méter

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

,

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

átlagos növekedés

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Árudánk kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, és más mediterrán különlegességeket értékesít. Választékunk a szezon folyamán folyamatosan változik, a legtöbb növényünk májustól érhető el. 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod a növényeinket megvásárolni.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetők. A kiszerelés és szállítási méret minden növénynél egyedileg fel van tüntetve. A beszerzést a rendelések alapján gyűjtő rendszerben végezzük, és a megrendeléstől számított 5 héten belül szállítunk postai futárszolgálattal. A szállítások aktuális ütemezését a terméknél az információs ikonra kattintva láthatod. A minimális díjunkba 5-6 növény is belefér, érdemes ezt kihasználnod. A szállítási díjunkat maximáltuk, így kb. 10 növény után már nem kell további díjat fizetned. Aktuális díjainkat a Szállítási fülnél találod.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 778 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 200 Ft

Érdekelhetnek még…