Punica granatum ‘Petrich 5’ – gránátalma

4 162 Ft

A Punica granatum ‘Petrich 5’ – grátnátalma közepes méretű cserje, látványos narancssárga virágokkal.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Punica granatum ‘Petrich 5’ – grátnátalma közepes méretű cserje, látványos narancssárga virágokkal. Hosszú életű, fagytűrő fajta.

  • Alak:  Közepes méretű, szabálytalan alakú cserje.
  • Virág: Virágai hármasával ülnek az ág csúcsain. Az idősebb növények júniusban, míg a fiatalabbak csak egy hónappal később kezdenek virágozni, illatuk alig érezhető. Egy növényen porzós és/vagy hímnős virágok fejlődnek, de megjelenhetnek még ún. köztes virágok is.
  • Levél: Levelei fényesek, épszélűek, tojásdadok. A mi éghajlati körülményeink között lomhullató.
  • Termés: A díszgránátalmák ritkán teremnek. A Petrich 5 fajtájára jellemző, hogy a gyümölcs héja zöld marad, a napsütötte oldal pedig rózsaszínű lesz. Édes-savanykás íze van.
  • Tenyészhely: Napos, meleg, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talajban nem válogat, megnő a sziklás, száraz talajokon is, de meghálálja a jó földet, a trágyát és a gyomtalanítást. Tartós szárazságban és konténerben tartva öntözni is kell.
  • Felhasználása: Kimondottan alkalmas szobanövénynek, dézsában tartva a teraszon a legszebb. Házfal közelébe, vagy a kert védett zugába érdemes elültetni.
  • Betegségei: Kártevője a levéltetű.

További információk

Magasság

100-120 cm

Szélesség

100-140 cm

Díszítő érték

virággal díszítő, terméssel díszítő

Virágzás időszaka

nyár eleje, nyár közepe, nyár vége

Virágszín

narancssárga

Fényigény

napos fekvésbe

Talajigény

tápdús talaj

Vízigény

átlagos vízigényű

Növekedési ütem

átlagos növekedés

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Árudánk kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, és más mediterrán különlegességeket értékesít. Választékunk a szezon folyamán folyamatosan változik, a legtöbb növényünk májustól érhető el. 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod a növényeinket megvásárolni.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetők. A kiszerelés és szállítási méret minden növénynél egyedileg fel van tüntetve. A beszerzést a rendelések alapján gyűjtő rendszerben végezzük, és a megrendeléstől számított 5 héten belül szállítunk postai futárszolgálattal. A szállítások aktuális ütemezését a terméknél az információs ikonra kattintva láthatod. A minimális díjunkba 5-6 növény is belefér, érdemes ezt kihasználnod. A szállítási díjunkat maximáltuk, így kb. 10 növény után már nem kell további díjat fizetned. Aktuális díjainkat a Szállítási fülnél találod.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 778 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 200 Ft

Érdekelhetnek még…