A retek csíramag enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható, nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is kiváló ízű.
Természetes antibiotikum. Hatékony vértisztító hatású. Megtalálható benne az A-, B1-, B6-vitaminok. Ásványi anyagok közül a káliumot, a vasat, a foszfort, és a folsavat is tartalmaz.
Hatásos méregtelenítő és immunerősítő. Tisztíthatja a légzőszerveket, nyálkahártyát. Gyorsan gyógyíthatja a megfázást, a homlok-, orrmelléküreg dugulást, és az elhúzódó asztmára is hatásos. Mivel hőt is termel, könnyebben leválnak a lerakódások.
Az emésztést is segíti, ugyanakkor étvágyfokozó is.
Sok folyadékot kell inni hozzá, mert nagyon erős a hatása.
- Csírázási idő: 2-4 nap
- Napfényigény: Világos, de a közvetlen naptól védett helyen csíráztassuk.
- Vízigény: A csíráztató tálat vagy itatóst tartsuk nedvesen.
- Felhasználása: Közvetlen fogyasztásra. A csírák koncentráltan tartalmazzák a növény fejlődéséhez szükséges vitaminokat, tápanyagokat, enzimeket. Táplálóak, mégsem hízlalók. Normalizálják az anyagcserét, segítik a szükséges tápanyagok felszívódását és beépülését.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.